E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık sektörü hisseleri bir miktar daha ön plana çıkıyor---

Bankacılık sektörü hisseleri bir miktar daha ön plana çıkıyor

Bankacılık sektörü hisseleri bir miktar daha ön plana çıkıyor
24 Mayıs 2021 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.839 artarak 5.186.487’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 710 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 197 kişi artarak 46.268’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.024.313.
• Sağlık Bakanı Koca: 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için anlaşmamız var. 270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü'nün Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları üzerinde var olan haklarının yenilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
• Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Türkiye'den 24 adet SİHA satın alacaklarını açıkladı.
• ABD istihbaratının bir raporunda Covid - 19) yayılmasından hemen önce, Çin'deki Vuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 araştırmacının virüs belirtileriyle hastaneye başvurduğunu iddia ettiği belirtildi. WSJ gazetesinin ABD istihbaratının bir raporuna dayandırdığı özel haberi, Covid-19 salgınının ilk kaynağının Vuhan'daki laboratuvar olabileceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
• Biden yönetimi altyapı paketinin maliyetini 1,7 trilyon dolara düşürme teklif etti
• Fed/Harker: Fed tahvil alım programının azaltılması tartışması hakkında konuşmaya başlamalı.
• Fed/Daly: Enflasyon baskıları 2022'de azalacak.
• İngiltere'de İşçi Partisi milletvekilleri, hükümete ABD Başkanı Biden'ın küresel kurumsal vergi planını desteklemesi gerektiği yönünde mektup gönderdi.
• Almanya Sağlık Bakanı Spahn, Türkiye’de iki doz BioNTech aşısı yaptırmış olanların yakında Almanya’ya turistik ziyarette bulunabileceğini söyledi.
• İran Parlamento Sözcüsü, İran’la Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasındaki 3 aylık denetim süresinin dolduğunu söyledi.

Ne Olacak?
• Bugün Hazine Tahvil İhaleleri düzenlenecek.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan 15:00’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşecek.
• İçişleri Bakanı Süleyman soylu bugün saat 21:00’da Habertürk’te canlı yayına katılacak.
• ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman'ın 15 Haziran'daki NATO Zirvesi öncesinde Belçika ve birçok Asya ülkesinin yanı sıra Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.
• Türkiye'den Çin'e 6'ncı ve 7'nci ihracat trenleri bugün yola çıkacak.
• Tüm turizm çalışanlarının Mayıs ayı sonuna kadar aşılanacağı açıklandı.
• S&P Türkiye değerlendirmesi 28 Mayıs’ta açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar haftalardır FED’in ileriye yönelik planlarını çözmeye çalışırken, geçtiğimiz hafta Fed tutanaklarında varlık azaltımı konuşmaları öne çıktı. Fed 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında üyeler ekonominin Federal Açık Piyasa Komitesi hedeflerinden uzak olduğunu vurguladı. Tutanaklarda tahvil alımlarına ilişkin ifadeler dikkat çekti. Buna göre bazı üyeler tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin önümüzdeki toplantılarda olabileceğini öngördü. Fed üyeleri bir noktada tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin başlaması gerektiği sinyalini verdi.

ABD 10 yıllık tahvil faizi FED haftanın sonuna gelindiğinde %1,70 seviyelerini gördükten sonra yeniden %1,62 seviyelerine geriledi. Dolar endeksi de tekrar 7 Ocak’tan beri en düşük seviye olan 90’ın altına sarkarak 89,65 seviyesi görüldü.

Fed tutanakları sonrasında yükselen Dolar/TL haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izledi. Dolar/TL, ABD Hazine tahvili faizlerindeki gerileme ve doların zayıflamasıyla 8,37 - 8,38 seviyesinde hareket etti.

BİST100 endeksi tarafında ise endeks iki haftadır 60 g HO’nun geçtiği 1435 puanın üzerinde hareket ederek gücünü toplamaya çalışırken, bankacılık sektörü hisselerinin bir miktar daha ön plana çıkmaya başladığı görüldü. Kısa vadede endekste 1.510 seviyesinde oluşan Gap’in hedef olması beklenirken, 1.445 ve 1.435 seviyeleri de kuvvetli destek seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.530 - 1.556 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.539 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.235 artarak 551.206 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1542 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.560’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.520 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.553 ve 1.560 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.531 ve 1.520 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

 

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)