E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankacılık sektörü cazip hale gelebilir---

Bankacılık sektörü cazip hale gelebilir

Bankacılık sektörü cazip hale gelebilir
13 Nisan 2016 - 13:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki yükselişi uzmanlar yorumladı...

Borsa İstanbul bugün 11 ayın zirvesine çıkarak 85 bin puanı devirdi. Borsa İstanbul yurtdışı piyasalara paralel olarak yukarı yön izlemeye devam ediyor.

Borsa İstanbul'daki yükselişi analistlere sorduk. Gedik Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan piyasaları Borsagundem.com'a yorumladı.

İşte Doğan'ın piyasa görüşü:

Borsa İstanbul sene başından beri yurtdışı emsallerinden pozitif ayrışmasını devam ettiriyor. 80 bin üzerine Fed’in tarihinin en yumuşak açıklamalarıyla çıkan BIST 100, son günlerde TCMB’den faiz indirimi beklentisi ve TCMB Başkanlık seçiminin bir krize dönüşmeden sonlanması nedeniyle 85 binin üzerini test ediyor. Faizlerde düşüş beklentisi borsada yükselişe neden olurken, kur tarafında da düşüşü sınırlıyor hatta diğer gelişmekte olan ülke para birimleri gibi bugün yükselişe zemin hazırlıyor. Endeksteki bu yükselişin özellikle sanayi şirketleri öncülüğünde olması dikkat çekiyor. Bankacılık sektöründeki düşük karlılık hisse performanslarına da yansımış durumda. Bugün Maliye Bakanı Ağbal’ın bankacılık sektörünü de ilgilendiren vergi düzenlemeleri yapılacağı açıklaması bankalara bir miktar alım getirse de vergi üzerinden karlılığa gelecek etkinin sınırlı olacağını düşünüyoruz. Özellikle kaynak maliyetleri düşürülmeden bankacılık sektörünün karlılığının düşük seyretmeye devam edeceğini düşünüyoruz. İlerleyen günlerde bu konuda gelişmeler yaşanacak olursa düşük çarpanlı bankacılık sektörü yeniden cazip hale gelebilir ancak şuan bu yönde bir beklenti fiyatlara girmiş değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)