E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık krizi sırasında Fed faiz oranlarını artırır mı?---

Bankacılık krizi sırasında Fed faiz oranlarını artırır mı?

Bankacılık krizi sırasında Fed faiz oranlarını artırır mı?
22 Mart 2023 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed gündem oluşturmaya devam ediyor. Yaşanan bankacılık krizinden sonra faiz kararının ne şekilde şekilleneceği ve yapılacak tahminlerin ne yönde olacağı piyasalardaki yönü tayin edecektir. Faiz kararında 25 baz puan artışla ABD’de faizin %4,75’ten %5,00’e gelmesi beklenirken 50 baz puan ve değişikliğe gidilmeyeceği de piyasa beklentisinde yer alıyor. Nomura ise 25 baz puan indirim bekleyen tek kurum oldu.

ABD endeksleri %1,5’i aşan yükselişle günü tamamladı. ABD vadelilerinde yataya yakın bir görünüm söz konusu. Dolar endeksi ise 5 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Avrupa endekslerinde %2,5’i aşan değer kazancıyla seans sonlandırıldı. Değer kazanımlarında bankacılık endeksinde görülen %4’lük yükseliş etkili oldu. UBS %11 kadar yükseldi. Öte yandan AMB yetkilisi Kazaks, faiz artırımlarını kesmek için erken olduğunu ve bankacılık sektörünün güçlü olduğunu dile getirdi. Ancak bu yoruma rağmen bölgede şahin tonların kesildiğini ve AMB’den faiz artırım beklentilerinin 25 baz puan şeklinde fiyatlandığını takip ediyoruz.

Asya endeksleri %2’yi aşan yükselişle işlem görüyor. Bankacılık ve teknoloji endeksi önderliğinde alımların geldiğini söyleyebiliriz. Öte yandan demir cevheri ise 133$’dan 122$’a kadar bir gerileme kaydetti.

BIST100 Endeksi dünü 68.85 (% 1.38) puanlık düşüş ile 4.906 seviyesinden ve 62.257 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte düşüş devam ediyor. Gün içinde gelen tepki alım denemeleri kapanışa tekrar satışla karşılaştı. Hisse bazlı hareketlilik zayıftı. Bankacılık hisselerine gelen satışlar dikkat çekti. Döviz kurlarında yükseliş sürüyor. Fakat çıkış eğilimi düşük.
Bugün gündemimizde Fed yer alacak. Fed’in yanı sıra İngiltere’den enflasyon ve AMB yetkililerinden gelecek açıklamaları takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası öne çıkıyor

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Bakırda temkinli hareket

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (22/03/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 22 Mart 2023 10:16

    Borsa yatırımcılarında  öfke hakim. ABD ve AB de banka batıyor. Sanki bizde batmış gibi bizim bankalar düşüyor. Avrupa banka hisseleri yükselişe geçse yine bizdeki bankalar düşüyor. Düşmeye alışmış bir borsa. Birde dört milyon yatırımcı çekiyorsunuz. Güveni boşa çıkarmayın ! 

  • xyz22 Mart 2023 12:23

    KORKMA DÜNYANIN EN BAŞARILI VE EN POPİLER LİDERLERİNDEN KEMAL KILIÇTAROĞLU YAKINDA İKTİDARA GELECEK BİRAZ SABIRLI OLUN.BİZİM BORSAYA BİR ŞEY OLMAZ.SİZLER KENDİNİZİ DÜŞÜNÜN.BİZİM KEMAL KILIÇTAROĞLU MUZ VAR ZATEN ANKET YAPTIRMIŞLAR % 85 İLE İKTİDARA GELECEĞİZ.AYRICA ALMAN BİLD GAZETESİDE BUNU TEYİT ETMİŞ.BİZİM KEMAL YAKIN TARİHTE LONDRA YA GİDİP SOROS UN TEFECİ BANKASI VAR İMİŞ BURADAN 100-500 MİLYAR DOLAR GETİRECEĞİNİ BASINA SÖYLEMİŞ İDİ.ARACI KURUMLAR BU PARA GELİR İSE DOLAR 10-14 TL OLUR ENDEKS TE EN AZ 10 000 OLUR DİYORLAR.BENİM ENDİŞEM YOKTUR