E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBankacılık kârlarında düşüş olabilir!---

Bankacılık kârlarında düşüş olabilir!

Bankacılık kârlarında düşüş olabilir!
02 Ekim 2013 - 14:20 borsagundem.com

Bankaların genel müdürleri CEO Club Bankacılık Zirvesi'nde bankacılar sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundular

CEO Club Bankacılık Zirvesi'nde bankacılar sektörü masaya yatırdı. Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen, moderatörlüğünü DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in yaptığı zirveye Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu katıldı.
YURT DIŞINDA BOL KAYNAK YOK
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, global piyasalarda yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak 2014 yılında bankaların yurtdışından kaynak temin etmelerinde eskisi kadar bolluk beklemediğini; bunun da krediler üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi. Bankacılık sektör yetkilerinin katıldığı CEO Club toplantısında konuşan Aslan, bankaların yurtdışından kaynak sağlama konusunda 2014 yılına dönük beklentileri konusunda, "Bankalar yurtdışından 2014'te hâlâ kaynak temin edebilir, ama eskisi kadar bolluk olmaz" dedi ve bunun kredi üzerinde fonlama tarafında baskı oluşturabileceğini söyledi. Aslan, Türkiye'de hem sektörün, hem de ekonominin büyümesinin yanı sıra; kaynak tarafının özellikle de tasarrufların büyümesi gerektiğine dikkat çekti.
AÇIKALIN: HACİM BÜYÜMESİYLE TELAFİ EDİLİR
Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın da, bankalara yönelik yapılan ve kısa vadede sektörü olumsuz etkilemesi beklenen regülasyonlar nedeniyle orta ve uzun vadede oluşacak negatif etkilerin hacim büyümesi ile telafi edilebileceğini söyledi.
YENİ ADIMLARIN KÂRDA DÜŞÜŞE NEDEN OLMASI BEKLENİYOR
BDDK'nın tüketici kredilerindeki artışı sınırlamaya ve kredi kartı kullanımında limit getirmeye yönelik attığı adımların bankaların kârlarında ve sermaye yeterlilik rasyosunda düşüşe neden olması; kredi kartı asgari ödeme limitlerinin artırılmasının da takibe dönüşüm oranlarında (NPL) artışı tetiklemesi bekleniyor. Açıkalın ayrıca, barış sürecinin bankacılık sektörü için oraya hizmet götürme açısından ciddi fırsat olarak görülebileceğini söyledi.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,85
En Yüksek: 15,34
En Düşük: 14,57
Değişim 1,85 %
FK: 7,30
PD / DD: 0,57
İşlem Hacmi 1.960.482.419
Toplam Adet: 130.652.432
Ağırlıklı Ort.: 15,00
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)