E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisselerinde pozitif ayrışma görülebilir---

Bankacılık hisselerinde pozitif ayrışma görülebilir

Bankacılık hisselerinde pozitif ayrışma görülebilir
18 Ekim 2016 - 09:20 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda TCMB toplantısı öncesinde bankacılık hisselerinde pozitif ayrışma yaşanabileceğini belirtti.

BU HAFTA 20 EKİM TCMB FAİZ TOPLANTISI ÖNCESİNDE YATAY SEYİR…

BIST 100 Endeksinde genel olarak 76,000-78,000 bandındak yatay seyir devam etmekte. ABD Doları’nda hafif değer kaybının etkisiyle piyasalarda baskının kısmen azalması nedeniyle Asya piyasaları hafif yükseliş eğilminde olması paralelinde BIST 100 Endeksinde hafif pozitif açılış beklemekteyiz. Bu haftanın belirleyici faktörü Perşembe günü yapılacak olan TCMB ve Avrupa Merkez Bankaları faiz toplantıları olacak. ABD Doları’nın TL’ye karşı değer kazanması ile birlikte TCMB’nin faiz indirim sürecine devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlikler olsa da genel düşüncemiz bu toplantıda da 25 baz pun indirim şeklinde. Dolayısıyla geçtiğimiz haftalarda BIST 100 Endeksinden negatif ayrışan bankacılık hisselerinde TCMB toplantısı öncesinde kısa süreliğine de olsa pozitif ayrışma görebiliriz.

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, 94,050-95,050 bandında hareket ederek günü beklentiler dahilinde yatay seyir ile birlikte 94,725 seviyesinden tamamladı.

Bugün Ekim vadeli kontratta sabah itibariyle Asya piyasalarında hafif yükseliş paralelinde hafif pozitif açılış beklemekteyiz. Gün genelinde ise 94,5-95,5 bandında hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısında değer kaybetti. Bunun paralelinde USDTRY Ekim kontratı günü %64 değer kazancı ile  3,1084 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki sınırlı fiyat hareketleri göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay seyir ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,15 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,07-3,05 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın son işlem gününde dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketi kısa süreli dinlenirken, altın söz konusu eğilimi yükseliş fırsatı olarak değerlendiremedi. Söz konusu sıkışık seyir paralelinde Altın Ekim kontratı günü yatay ve  1255 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dünya genelinde güçlü dolar eğilimi hareketinin kısa süreli dinlenmesine rağmen EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı günü  %16 değer kaybı ile   1,1000 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle tepki alımlarının görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 18.10.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)