E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisselerinde öncü hareket olur mu?---

Bankacılık hisselerinde öncü hareket olur mu?

Bankacılık hisselerinde öncü hareket olur mu?
19 Şubat 2020 - 09:21 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende jeopolitik riskler zayıflamadıkça yükselişlerin bankacılık hisseleri öncülüğünde satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceği düşünülüyor.

Güne satıcılı başlayan BIST-100 Endeksi yurtdışı borsalardaki negatif eğilime paralel bu eğilimi devam ettirerek günü %1,01 düşüşle 119.574’den kapattı. Apple’in ciro hedefine ulaşamayacağını ilişkin açıklaması yurtdışı borsalarda satışlara neden olurken, BIST jeopolitik risklerin daha güçlü hissedilmeye başlanmasıyla negatif ayrışarak günü satıcılı kapattı.

Global risk alma iştahı sınırlı şekilde zayıflarken, ABD tahvilleri ve altın gibi güvenli liman varlıklarına talep tekrar güç kazandı. TL ABD Doları karşısında EM para birimlerindeki değer kayıplarına paralel günü değer kaybı ile kapatırken, CDS’ler ise yatay bir eğilime günü 262 seviyelerinden tamamladı.

İdlib konusunda Rusya ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmazken, jeopolitik risk algısı bir miktar yükseldi. Suriye’de rejimle çatışma riski kısa vadede TL varlıklar üzerinde negatif baskıya neden olabilir. Bu nedenle BIST’te tepki alımları oluşsa da jeopolitik riskler zayıflamadıkça yükselişlerin bankacılık hisseleri öncülüğünde satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz. Bugün yurtiçinde TCMB faiz kararı takip edilecek.

Ortalama beklenti TCMB’nin 25 baz puanlık sınırlı bir faiz indirimi yapacağı yönünde. Beklentilerden yüksek bir faiz indirimi petroldeki tepki yükselişinin de etkisiyle TL’de değer kayıplarının güçlenmesine neden olabilir. TCMB’nin beklentiler dahilinde bir indirim yapması ya da pas geçmesi durumunda TL’de sınırlı bir güçlenme oluşması beklenir.

Yurtdışında ABD’de açıklanacak inşaat ve konut satışları verisi takip edilecek. Asya borsalarında toparlanma ve yükseliş eğilimi var. ABD vadeli endeksleri ve yurtdışı borsalar BIST kapanışı sonrası sınırlı şekilde toparlanma gösterirken, endeksin Merkez Bankası faiz kararı öncesi yurtdışına paralel güne tepki alımlarıyla başlaması ve gelecek karara göre yönünü belirlemesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)