E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisselerinde olumu yaklaşım sürüyor ---

Bankacılık hisselerinde olumu yaklaşım sürüyor

Bankacılık hisselerinde olumu yaklaşım sürüyor
20 Kasım 2020 - 09:21 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel çapta artış eğilimini tüm hızıyla devam ettiren COVID-19 pandemisi bir yana kış mevsiminin de etkisi normal hayatı ciddi anlamda zorluyor. 57 milyon kişi sınırına yaklaşan toplam vakalardaki eğilim yönetimleri ek önlem almaya yöneltirken, bu eksende son yaklaşım California’dan geldi. Nüfusun %94’lük kısmını kapsayan hayatı yavaşlatma önlemleri gündemi meşgul ederken, ABD’de yetkili kurum pozisyonunda olan CDC’den yaklaşan Şükran Günü öncesinde Amerikan vatandaşlarına seyahat etmeme uyarısı geldi. Bu kapsamda tüm bu sınırlamaları ve alınan önlemleri değerlendirecek olursak son çeyrek ekonomik büyüme ivmelerinin Avrupa’da ciddi anlamda zorlanacağını, ABD’de nispeten daha düşük düzeyde etkileneceğini, Türkiye’de ise Kasım ayının ortasından sonra ve sınırlı düzeyde devreye alınmasından dolayı daha düşük seviyede etkide bulunacağına dair fikir yürütmek mümkün. Böylesi ortamda takip edilen tüm aşı çalışması haber akışına rağmen ABD tahvil piyasasına yeniden giriş olmasını normal karşılamak gerekiyor. Kısa vadeli ABD doları talebinin de doğabileceği riskini düşünmeye başlamış durumdayız.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %2.03 yükselişle tamamlayarak bir kez daha EMFX grubu içerisindeki emsallerine önderlik ederken, BİST 100 endeksi kapanışı bankacılık hisselerindeki devam eden olumlu yaklaşımla birlikte 1313 (%+1.41) puan seviyesinden gerçekleşti. 10Y vadeli tahvilde faizin son düzeyi -19bp ile %11.87 olurken, 5Y vadeli CDS 364bp bölgesini test ettiği günde

Yurt içi piyasalar pozitif ayrıştı

 

Günün önemli şirket haberleri 20/11/2020

 

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı global eğilimin aksine değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-0.87, FTSE 100 %-0.80, DAX %-0.88 ve Rusya (RTS, USD) grubu %-1.40 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde majör ABD endeksleri ile kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarının performans açısından ayrıştığı görüldü. Teknoloji grubu önderliği Nasdaq endeksinin %0.87 yükselişi ile bir kez daha gündeme gelirken, Dow Jones%0.15, S&P 500 ise %0.39 ile takip edildi. Bovespa cephesinde %0.52 performans izlenirken, Merval günü %-0.67 düzeyinde tamamladı.

Asya’da haftanın son işlem günündeki eğilim ABD vadeli endeksleri ile ayrışmaya işaret ediyor. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile Fed arasındaki anlaşmazlık düşüncesinin fiyatlamalara yansıma gösterme isteği içerisinde olduğu günde vadeliler eksi yönde eğilim gösterirken, Asya ise nispeten olumlu. TSİ 08.05/ NKY 225 %-0.49, Hang Seng %0.35, CSI 300 %0.02 ve KOSPI %0.07 ile takip edilmekte. Offshore işlemlerde USDCNH paritesi 6.5661 ile yuan değer kazancı şeklinde olurken, PBOC 6.5786 fixing kur ile bu durumu teyit etmiyor.

Ral Yatırım ve Döktaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cihan20 Kasım 2020 23:31

    Bankalar Şubat başı zirve seviyeleri test ediyor daima

  • Can can20 Kasım 2020 12:43

    Bankalar bugüne kadar daha kayıplarını karşılayabildi. Asıl yükseliş bundan sonra başlıyor. Tüm şartlar Bankalar lehineyken hisseyi tutmak hatta güçlü almak sağlıklı olandır. Kelepir hisseler yüzde 300 500 yapmışken Bankaların enaz 30 yukselme potansiyeli var. Yıl sonuna kadar bu rakamlara rahat ulasacaklardir. Elinizde hisse varsa yeterli kar ettik diye satmamalı Ytd.