E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisseleri endeksten ayrıştı---

Bankacılık hisseleri endeksten ayrıştı

Bankacılık hisseleri endeksten ayrıştı
14 Nisan 2020 - 09:35 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende ABD ve Avrupa vadelilerinin Borsa İstanbul’da %1’in üzerinde bir açılışa işaret ettiği belirtiliyor.

Dar alanda kısa paslar

Dünya borsaları hızlı tepki alışı sonrasında yukarı yönlü dalgalı bir seyir izliyor. ABD vadelileri %1,5 yükselişle dünkü kayıplarının tamamını geri almış durumda. Asya borsaları daha sınırlı da olsa Wall
Street’in yükselişini izliyor.

Salgın cephesinde Avrupa’nın salgın merkezleri İspanya ve İtalya’da iyiye gidiş durdu. ABD cephesinde halen çok dik bir yayılma hızı görülüyor. Son veriler baharın gelmesinin sağlık açısından müjde değil tehdit oluşturduğunu gösteriyor.

Türkiye varlıkları döviz kurundaki baskıya paralel dünyadan negatif ayrışmaya başladı. BDDK’nın swap yasaklaması Türk lirasını küresel dalgadan korumak için yeterli olmadı. Merkez Bankası’nın rekor faiz indirdiği bir ortamda verim eğrisi dikleşmeye devam ediyor. Banka hisseleri Ankara’dan özel bankalara gelen eleştiriler sonrasında borsa geneline göre negatif ayrışıyor.

ABD ve Avrupa vadelileri Borsa İstanbul’da %1’in üzerinde bir açılışa işaret ediyor. Çin verilerinin beklendiği kadar kötü gelmemesi risk iştahını destekliyor. Yurtiçi veri akışında Şişe Cam’ın hisse geri alımına devam etmesi dışında önemli bir haber yok. Dışarıda IMF’nin ekonomik görünüm raporu bekleniyor. Bakalım IMF salgının ekonomik etkileri hakkında ne diyecek?

Haberler & Makro Ekonomi

IMF ekonomi raporu: IMF Türkiye saati ile 15.30’da IMF Dünya Ekonomik Görünüm raporunu yayımlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)