E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksindeki satışlara karşı sınai endeksi---

Bankacılık endeksindeki satışlara karşı sınai endeksi

Bankacılık endeksindeki satışlara karşı sınai endeksi
19 Ekim 2021 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın kararsız bir şekilde başlaması bekleniyor.

Küresel piyasalarda risk iştahı toparlanmaya çalışıyor. Aynı zamanda petrol fiyatlarındaki yükseliş, enflasyonist endişeler fiyatları baskılamaya devam ediyor. Dün ABD borsalarında teknoloji hisselerine gelen alımlar dikkat çekti. ABD'de bilanço sezonu başladı ve bu hafta teknoloji şirketlerinin karlarını açıklaması bekleniyor. Öncesinde beklentiler fiyatlara yansımaya başlamış durumda. Bugün Fed üyelerinin konuşmaları ve ABD konut verileri takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Orta
• 18:00 ABD – Fed Üyesi Daly'nin Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Yurtdışındaki genel zayıflığa ve içeride bankacılık endeksindeki satışlara karşın demir çelik sektörü başta olmak üzere sınai endeksinin desteklediği BIST 100 günü %0,58’lik yükselişle 1.417,70 uzlaşma fiyatından tamamladı. ABD’de endeksler dün dalgalı bir seyir geçirdikten sonra karışık bir şekilde kapandılar. Bu sabah vadeli piyasalarda da yataya yakın kararsız bir görünüm var. Asya piyasaları genelde alıcılı seyrederken, dün kayıpların en fazla hissedildiği Avrupa’da bugün yataya yakın hafif alıcılı bir açılış beklentisi mevcut. Dün endeks kapanışında 9,3150 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 9,35’li rakamlardan işlem görüyor. Bu görünüm altına endeksin güne yataya yakın kararsız bir şekilde başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde önceki günlerde bahsettiğimiz 1.432 ile 1.400 bandı içindeki hareketler devam ediyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere düzeltmede %50 seviyesinin ve 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.428 ve hatta hemen üzerinde geçtiğimiz hafta içinde test edilen haftanın en yükseği konumundaki 1.432 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Buna karşın endeksin 1.400 – 1.410 bölgesini güçlü destek bölgesi yaparak buradan tepki üretme çabasını da çok net bir şekilde görülüyor. Bu çabaya karşın endeksin 1.400 altına sarkması toparlanma isteğini sonlandırarak sert satıcılı bir görünüme geçmesine neden olabilir. Bu nedenle 1.400 seviyesi aşağıda referans noktamız olmaya devam ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 19/10/2021

 

Gübretaş ve Aselsan sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)