E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBankacılık endeksindeki görünüm kar satışı riski yaratıyor---

Bankacılık endeksindeki görünüm kar satışı riski yaratıyor

Bankacılık endeksindeki görünüm kar satışı riski yaratıyor
29 Temmuz 2019 - 09:25 borsagundem.com

Endekste genel teknik görünüm pozitif olsa da bankacılık endeksindeki zayıf görünüm devam ediyor. Bu görünüm endekste banka hisseleri öncülüğünde kar satışları yaşanma riskinin devam ettiğine işaret ediyor

"Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi gün içinde satışlarla karşılaşsa da günü %0,78 yükselişle 102.837’den kapattı. Endeks gün içinde 101.600, kısa vadede ise yükselen trend desteği olan 97.800’ler üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin ilk hedef 103.800 olmak üzere 105.900’ler olmak üzere devam etmesi beklenmektedir.

Orta vadeli hareketli ortalamalardan 50 GHO’nın, 200 GHO’yı (üssel) yukarı keserek “Golden Cross” oluşturması kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş trendinin orta vadede güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir.

Gün içinde 101.600 ve altına olası düşüşler trade amaçlı alım fırsatı olarak takip edilebilir. Bu seviye altında kar satışlarının 99.600- 100.650 aralığını hedefleyerek devam etmesi beklenir. Kısa vadede 103.800 üzerine yükselişin güçlenerek devam etmesi beklenmektedir.

Endekste genel teknik görünüm pozitif olsa da bankacılık endeksindeki zayıf görünüm devam ediyor. Bu görünüm endekste banka hisseleri öncülüğünde kar satışları yaşanma riskinin devam ettiğine işaret ediyor.

Orta vadeli teknik göstergeler kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin korunacağına işaret ederken, kısa vadeli göstergelerdeki negatif eğilim tepki yükselişlerin oluşsa da kar satışı fırsatı olarak kullanılacağına işaret etmeye devam ediyor. Endeksin güne yataya yakın bir eğilimle başlaması ve gün içinde pozitif seyri oluşsa da kar satışı fırsatı olarak kullanılması yüksek olasılık olarak değerlendirilmektedir. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)