E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı---

Bankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı

Bankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı
27 Ocak 2021 - 08:39 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.103 artarak 2.442.350’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 681 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 134 kişi artarak 25.334’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.322.511.

• IMF, Dünya Ekonomik Görünüm raporu Ocak ayı güncellemesinde 2020 için Türkiye büyüme tahminini %1,2 olarak güncelledi. IMF Ekim ayında %5 küçülme tahmini yayımlamıştı.

• ABD Senatosu'nun Çoğunluk Lideri Schumer, Cumhuriyetçi senatörlerin desteği olsun ya da olmasın Başkan Biden'ın ortaya koyduğu yeni korona virüs yardım paketini Kongre'den geçireceklerini söyledi .

• ABD Başkanı Joe Biden, Pfizer ve Moderna'dan bu yaza kadar 200 milyon doz daha aşı alımı gerçekleştireceklerini bildirdi.

• Rusya Devlet Başkanı Putin, telefon görüşmesinde ABD Başkanı Joe Biden'ı tebrik etti.

• ABD'de Janet Yellen, Senato'dan aldığı onayın ardından yemin ederek Hazine Bakanı olarak görevine başladı.

• ABD Başkanı Joe Biden'ın Dışişleri Bakanlığına aday gösterdiği Antony Blinken ABD Senatosunda yapılan oylamada onay aldı.

• Almanya ve AB’den, ABD'ye, sosyal medya devlerinin gücünü dizginlemek için işbirliği yapma çağrısı geldi.

• İran'da ABD vatandaşı da olan bir kişi 'ajanlık' suçlamasıyla tutuklandı .

• OPEC Genel Sekreteri Barkindo: Petrol piyasasında en kötü geride kaldı.

• Dünya Çelik Birliği, 2020 yılında küresel ham çelik üretiminin, bir önceki yıla göre %0,9 azalarak 1,8 milyar ton olduğunu açıkladı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de FED Faiz Kararı açıklanacak.
• TCMB Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla yarın basın bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.
• İtalya'da Başbakan Guiseppe Conte'nin istifasını sunmasını ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, siyasi krizin aşılması ve yeni bir hükümetin kurulması için siyasi partilerin liderleri ile görüşmeye yarın başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Avrupa ve ABD başta olmak üzere korona virüs salgınında vaka artışı ile ABD’de 1,9 trilyonluk teşvik paketinin ise bu ay geçmesi beklenirken, Senato yetkililerinden Mart ayı ortasının işaret edilmesi Pazartesi günü piyasaların geri çekilmesine neden oldu. Asya piyasalarındaki ve ABD vadelilerindeki negatiflik ile BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,28 oranında düşüşle 1.536 seviyesinden başlangıç yaptı. Açışının ardından endekste sert satışlar hakimdi ve endeks 1.516 seviyesini test etti. Dünya Bankası’nın Türkiye’deki OSB’lere yeşil altyapı ve temel altyapı projeleri için 300 milyon dolarlık destek projesi başlattığı haberi ile endekse alımlar geldi. Özellikle bankacılık endeksinde hafif alıcılı seyre geçmesi ile endeks kayıplarında toparlanma görüldü. Öğle saatlerinin ardından toparlanmanın hızlanmasıyla BİST100 endeksi günü % 0,27 oranında azalışla 1.536 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama faktöring sektörü payları % 2,13 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları % 2,39 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.550 - 1.565 - 1.582 direnç seviyeleri olarak takip edilecekken, 1.519 - 1.502 - 1.487 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Küresel piyasalar bugün FED’den gelecek faiz kararına odaklanacak. Ancak korona virüs pandemisiyle ile mücadele kapsamında güçlü adımlar attığı için Fed’in ise bu haftaki toplantısında para politikasına ilişkin yeni bir adım atması beklenmiyor.

Dolar / TL ise bu haftaya 7,41 seviyesinde başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maliye politikasının işleyişi ve para politikası ile uyumlulukla fiyat istikrarını sağlama hedefli bir strateji izleneceğini yinelemesi sonrasında TOBB, TÜSİAD,MÜSİAD ve TESK’ten ortak açıklama geldi. Açıklamada Türkiye’nin tacir, sanayici ve esnaflarını temsil eden TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD olarak, küresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamaların yaşandığı Covid - 19 pandemisi sonrası normalleşme sürecinde, ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğuna inanıyoruz.’’ vurgusu yapıldı. Kurda küresel risk iştahına yurt içi beklentilerin de eklenmesiyle kurda düşüş sürüyor. Direnç seviyeleri olarak 7,40 - 7,55 takip edilecekken, destek olarak 7,30 - 7,24 seviyeleri izlenecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 1.619 - 1.664 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.648 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 28.499 azalarak 502.938 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.661 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.675’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.625 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.658 ve 1.670 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.633 ve 1.625 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Vadeliler Fed’i beklerken geriliyor

Kurlar hafif yukarı hareketlendi

Yükselen dolar altını düşürdü

Commerzbank’tan kritik dolar tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer27 Ocak 2021 09:04

    Duran varlıklarda yeniden değerlendirme yapılacakmış. Düşünseneze işbankasının duran varlıklarını. Pd/dd 0.10 a düşer. Bedavadan ucuz olacak bankalar.