E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirdi---

Bankacılık endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirdi

Bankacılık endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirdi
16 Kasım 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin haftaya alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne yükselişle başlayan BIST-100 endeksi gün bir gün önceki kar satışları sonrası bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %1,54 yükselişle yeni tarihi yüksek seviyeden tamamlarken bankacılık endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirerek günü %2,04 yükselişle kapattı.

Yurtdışı majör borsalar bir gün önce yaşanan güçlü kar satışlarını geri alarak haftanın son gününü yükselişle kapattı. ABD seçimleri ve aşı haberi sonrası yurtdışı borsalarda oluşan güçlü pozitif fiyatlama bol likiditenin desteğiyle korunuyor. Ancak, artan vaka sayıları sonrası ekonomilerin yeniden kapanma riskiyle karşı karşıya kalması ve ABD’den beklenen ek teşvik paketine yönelik belirsizlik önümüzdeki hafta içinde yurtdışı borsalardan gelebilecek zayıf verilerle kar satışları tetiklenebilir. ABD teşvik paketine yönelik pozitif gelişmeler kar satışlarının ötelenerek borsalardaki yükselişin devamını sağlayacaktır.

BIST’te bir günlük sınırlı kar satışları sonrası yükseliş eğilimi devam ediyor. Ekonomi yönetimindeki değişiklik ve yeni ekonomik program ortaya konulmasının güçlü pozitif etkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç saç ayağı üzerinde inşa ederek, hedeflere ulaşılacağını ifade etti. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneli seviyelere çekmek olacak açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara Türkiye’ye yatırım yapma çağrısında bulundu. Bu açıklamalar daha önce yapılan ve ekonomi politikalarında beklenen Ortodoks politikalara dönüş beklentisini güçlendirerek hafta başından beri TL varlıklarda oluşan rallinin devam etmesini sağladı. Kurlardaki ve tahvil faizlerindeki düşüş devam ederken, bu fiyatlama bankacılık endeksindeki yükselişi destekledi.

Yurtdışı piyasalarda güçlü bir bozulma yaşanmadıkça momentum kaybetse de TL varlıklardaki pozitif fiyatlamanın bu haftaki TCMB faiz kararına kadar korunması beklenmektedir. Ancak güçlü TL varlık rallisi sonrası hafta içinde kar satışları yaşanma olasılığının TCMB faiz kararının hemen öncesi ya da sonrası için yükseldiğini düşünüyoruz. CDS’ler 402 seviyelerinden haftayı kapatırken, hafta içinde oluşan sert düşüş yabancı yatırımcıların yeniden TL varlıklara yönelmeye başladığına işaret ediyor. VIX endeksi 23 seviyelerine gerilerken endeks 31 seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarındaki satışların kısa vadeli kar satışı olarak kalması ve yükseliş trendinin korunması beklenir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri %2’ye yaklaşan yükselişle seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya güçlü alımlarla başladı. Endeksin haftaya alıcılı bir eğilimle başlaması ve düşük momentumla bankacılık hisseleri öncülüğünde yeni zirve seviyeler hedefleyerek yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2020

ATA GYO ve Ulusoy Un sorusu

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)