E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksi negatif ayrıştı---

Bankacılık endeksi negatif ayrıştı

Bankacılık endeksi negatif ayrıştı
26 Mart 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in kısa vadede yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklense de bugün negatif ayrışması beklenmektedir.

Güne alıcılı başlayan BIST-100 Endeksi gün içinde tepki yükselişi eğilimini devam ettirse de gelen satışlarla kazançlarını geri vererek günü %0,25 düşüşle 89.063’den kapattı. Bankacılık Endeksi negatif ayrışırken, sınai endeksi pozitif ayrışarak günü yükselişle tamamladı.

Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen yurtdışı borsalar ABD’deki 2 trilyon dolarlık harcama paketini kongrede onaylanacağı beklentisiyle ABD Borsaları öncülüğünde tepki yükselişini devam ettirdi.

BIST yurtdışı borsalardaki tepki yükselişine rağmen negatif ayrışarak zayıf bir performans gösterirken, yabancı yatırımcı ağırlıklı işlem yaptığı bilinen kurumların satış tarafında yer alması dikkat çekti.

EM para birimlerindeki değer kazançları oluşurken TL gün içinde dalgalı bir seyir izledi ve günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. CDS’ler günü 461 seviyelerine kadar gerilerken, hala yüksek seviyelerde seyrediyor.

VIX Endeksi de benzer şekilde 64 seviyelerinde ve yüksek seyrini koruyor. VIX Endeksi’ndeki yüksek seyir başta ABD Borsaları olmak üzere volatilitenin devam edebileceğine ve tepki yükselişleri yaşansa da tekrar satış fırsatı olarak kullanılacağına işaret ediyor. VIX Endeksi’nin 43-45 aralığı altına gelmesi borsalardaki volatilitenin azalarak tepki yükselişlerinin devam edeceğine yönelik önemli sinyal olacaktır.

Başta Fed olmak üzere merkez bankalarından parasal teşvikler ve gelişmiş ülkelerin açıkladığı eşi görülmemiş mali teşvikler kısa vadede piyasalardaki paniği azaltmış görünüyor. Ancak
Covid19’un yayılmaya devam etmesi ve tedavi için bir ilaç bulunmadıkça borsalardaki tepki yükselişlerinin sınırlı kalarak yükselişlerin belli seviyelerde tekrar satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

BIST’in kısa vadede yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklense de yurtiçinde vaka ve ölüm sayısının artmaya devam etmesi nedeniyle kısa vadede dün olduğu gibi negatif ayrışması beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri 08:30 itibarıyla hafif negatif bölgede seyrediyor. Asya Borsaları’nda karışık görünüm var. Endeksin güne negatif açılışla başlaması ve gün içinde tepki yükselişi eğilimi devam etse de dün olduğu gibi satış fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)