E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBankacı iş davasını kazandı---

Bankacı iş davasını kazandı

Bankacı iş davasını kazandı
05 Mayıs 2016 - 13:47 borsagundem.com

Uzun yıllar çalıştığı bankadan yasal haklarını alamayınca mahkemeye giden Fatma Deniz Bal davayı kazandı. Ancak ödeme olmadı iddiasıyla haciz kararı aldırdı

İstanbul’da görülen bir iş davası, ‘haciz’e kadar uzandı. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı bir bankada çalışan Fatma Deniz Bal, ayrılmak istediği süreçte,  işyerinden yasal haklarını talep etti. Ancak iddiaya göre banka, Bal’ın kıdem tazminatı ve fazla çalışma ücretini ödemedi. Bal, banka ile sorununu çözemeyince bunun üzerine yargı yoluna gitti.

İŞ MAHKEMESİ HAKLI BULDU

Bal, avukatı Necip Şenel aracılığı ile İstanbul 11. İş Mahkemesi’nde geçen yıl dava açtı. Mahkeme kararında Bal’ı haklı buldu. Ancak bankanın ödeme yapmadığı iddiasıyla Bal’ın avukatları bu kez mahkeme kararının işleme konulması  için İstanbul 2. İcra Müdürlüğü’ne başvurdu.

ALACAK MİKTARI 46 BİN LİRA 

İstanbul 2. İcra Müdürlüğü, 46 bin liralık ödeme için haciz kararı verdi. Haciz ekiplerinin, bugün, bankanın genel müdürlük binasına gitmeleri bekleniyor. Bal'ın avukatı Necip Şenel konu yaptığı açıklamada, “Karar çok önemli. İlk kez, bir banka çalışanı, eski çalıştığı bankaya hacze gidiyor” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)