E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka karlılıkları faiz artırımlarından etkilendi---

Banka karlılıkları faiz artırımlarından etkilendi

Banka karlılıkları faiz artırımlarından etkilendi
03 Eylül 2014 - 14:33 borsagundem.com

Fitch Kıdemli Direktörü Janine Dow, Türkiye'de banka karlarındaki olumsuz etkilenmelerin nedenlerini söyledi

Uluslararası dereclendirme kuruluşu Fitch Rating'in kıdemli direktörü Janine Dow, banka karlılıklarının düşüş nedenlerini sıraladı.

Janine Dow, banka karlıklıklarının özellikle faiz artırımlarından olumsuz etkilendiğini belirtti. Dow, Türk bankaları kısa vadede işler yolunda giderse iyi konumlanmış durumda olduğunu ve baz senaryomuzu bankaların borçlanmasının kesilmesi senaryosuna kurduklarını ifade etti. Ayrıca Türkiye'de uzun dönemli kredi talebi ve ihtiyacı çok arttığını ve planlanan büyük projelerde aksilik olursa tüm bankacılık sektörü etkileneceğini dile getirdi.

Dow açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bankaların dış borçlanma piyasasında sorun beklemiyoruz. Kamu ve özel bankaların arasında fark var, ağırlıklı borçlananlar özel bankalar. Artık bankalar mevduatlardan değil, kredilerden besleniyor. Potansiyel riskler birikmekte, bankalar mevduatlarla kendini rahat fonlayamıyor. Türkiye'nin büyümek için ihtiyacı olan sermaye gerekliliği önemli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)