E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisselerinde yükseliş sürecek mi?---

Banka hisselerinde yükseliş sürecek mi?

Banka hisselerinde yükseliş sürecek mi?
10 Aralık 2021 - 13:12 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası’nın faiz toplantısı yaklaşırken, yatırım uzmanları yıl başından bu yana yüksek performans gösteren küresel banka hisselerinin geleceğine ilişkin öngörülerde bulundu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında banka hisselerini takip eden SPDR S&P Bankalar Endeks Fonu yıl başından bu yana %24 oranında yükseldi. Ancak söz konusu performans korona virüsün Omikron varyantı ortaya çıkmadan ve gelecek hafta gerçekleşecek ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının sonuçları henüz görülmeden ortaya çıktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, küresel yatırımcılar ABD’de yükselen enflasyon rakamları nedeniyle FED’in gelecek hafta varlık alımlarını sınırlama hızını iki katına çıkarmasını bekliyor. Bu durum gelecek yılın yaz aylarında olması beklenen FED’in faiz artırım kararının daha erken bir tarihe çekilmesi anlamına gelebilir.

Varlık danışmanlığı şirketi Tocqueville Asset Management’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Petrides CNBC’deki açıklamasında bankaların hisse değerlemelerinin genişleyebilmesi için çok fazla alan olduğunu belirtiyor. Petrides artan faiz oranlarına ek olarak, mali açıdan sağlıklı bir tüketici grubu ve ABD’deki bölgesel bankalar arasındaki şirket evliliği ve satın alma faaliyetleri nedeniyle banka hisselerini daha cazip hale gelebileceğini söyledi.

Petrides, S&P 500′ün yıllık yeniden yapılanmalarının da sektöre yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi. Zira bu süreçte bazı teknoloji şirketleri fintek olarak yeniden sınıflandırılabilir. Borsa uzmanı bu hamlenin büyük olasılıkla ‘daha fazla büyüme odaklı yatırımcıyı finans sektörüne çekeceğini’ sözlerine ekledi.

Miller Tabak Baş Borsa Stratejiste Matt Maley ise Haziran ayında ABD Hazinesi tahvil getirileri eğrisinin ivme kazanmasının ardından banka hisselerine karşı nötr olduğunu belirtti. Aynı röportajda konuşan Maley getiri eğrisinin henüz düzleşmeye başladığını ve bu sürecin devam etmesi halinde bankaların kâr marjlarını etkileyebileceğini söyledi.

Maley röportajında, “Yatırımcılardan yoğunluklarını azaltmasını ve şu anda olduğundan daha ciddi bir geri çekilme döneminde satın alım yapmalarını istiyorum” dedi.

Tüm sektöre yatırım yapmak istemeyen yatırımcılar için Maley, JPMorgan ve Bank of America gibi “yüksek kaliteli” hisselere bağlı kalmalarını önerdi.

İki hisse de Perşembe günü kapanışta çok büyük bir değişim göstermedi. JPMorgan hisseleri geçtiğimiz yıla göre %13 oranında değer kazanırken Bank of America hisseleri ise son 12 ayda %50 oranında yükseldi.

Küresel borsalarda krizin adı 'FED' olacak

 

Doğru zamanda hisse satmak için takip edilmesi gereken 3 adım

 

Uçuşların başlaması havayolu hisselerini yükseltir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsa10 Aralık 2021 14:09

    Biz ekonomik sarsıntıyı halkbank hissesinde yıllarca hissettik. Tasarrufunu yatır Rıza gibi adamlar saltanat sürsün. Ben sürüneyim? Hangi ayette yazıyor? Rızayı Allah gökten zembillemi indirdi. Onun için bizim yatırımlarımızı erittiler. Ayetleride alet ediyorlar. Kendi yaptıkları işbilmezliği millete yüklediler. Size cennet mi vadedildi? Hayırdır.