E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBanka hisselerinde güncel durum ne?---

Banka hisselerinde güncel durum ne?

Banka hisselerinde güncel durum ne?
12 Ocak 2022 - 12:35 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler’den banka hisse analizi…

FED’in faiz artırım sürecinin şekillenmesi TL’deki değer kaybı ihtimallerini daha da artırıyor. TL’deki değer kaybı hisse senetlerindeki getiri arayışını artıracaktır. Hazine ve Maliyet bakanlığı kur korumalı mevduat enstrümanını bu sefer kurumsal yatırımcıya 6-12 aylık paketlerle tekrardan sundu. Bu teklif TL’de bu haftalık stabilizasyon sağlayacaktır. Yeni enstrümanların geleceği beklentisi de piyasa TL’nin değer kaybının önüne geçiyor. Bunlara rağmen kur piyasasındaki dalgalanmalara karşı döviz kazançlı ve istikrarlı şirketlerin ilk çeyrek sonuna kadar ön planda olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bankaların uzun süredir gelen kötü performanslarını 2021 karlılıklarıyla toparlayacağını düşündüğümüz için bankacılık sektörünü de ön planda tutuyoruz.

Garan

Garanti Bankası son bir yıllık getiride sektöründe ikinci oldu. BBVA’nın 12.20’den gönüllü pay alım teklifi hissedeki aşağı yönlü riskleri engelliyor. Garanti’nin 2021 karlılığında ciddi bir artış bekliyoruz ayrıca öz sermaye karlılığının da mevduat faizinin üzerinde gelmesini bekliyoruz. 2021 üçüncü çeyrek finansal tablolarında faiz marjı sektöre göre en iyi ikinci sıradaydı. Bunun yanında banka geçtiğimiz dönem sektördeki en yüksek komisyon karlılığını açıkladı. Garanti’nin yüksek sermaye rasyoları piyasadaki dalgalanmalarda sektöründeki rakiplerine karşı kendisini avantajlı kılıyor. Türk ekonomisindeki olası iyileşmeler de yabancının ilgisini en hızlı çekecek hisse olarak görüyoruz.

YKBNK

Ykbnk son finansal tablolarında diğer bankalardan olumlu ayrıştı ve bist100 üzerinde getiri sağlayan tek bankacılık hissesi oldu. Ayrıca hisse 2021 üçüncü çeyrek finansallarında en iyi performans gösteren iki bankadan biriydi. Güçlü performans sayesinde yıllık baz da ciddi kar artışı bekliyoruz. Ykbnk üçüncü çeyrekte öz sermaye karlılığında hedefi olan %16’nın üzerine çıkmayı başardı. Son çeyrekteki faiz marjı giderlerinin artması bize göre şirket için ciddi probleme neden olmayacak. 2022 yılında net karlılığın yukarı yönlü devam etmesini bekliyoruz. Ykbnk’nın konsolide finansal tablolarında cari kur seviyelerinde yasal limitlerin üstünde kalmayı başarıyor. Şirketin 0,4 F/DD ve 2,7 F/K rasyolarına sahip olması sektörüne göre aşırı güvenli olduğunu gösteriyor. Makro ekonomik görünümdeki düzelmeler yabancı ilgisini artıracaktır. Bu da şirket için önemli bir katalizör olacaktır.

https://marketingcini.com/marbas/ucretsizanaliz/borsagundem

Marbaş'tan havacılık hisse analizleri

Marbaş'tan temettü verimi yüksek hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 61,35
En Yüksek: 62,85
En Düşük: 60,70
Değişim 0,74 %
FK: 2,95
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 1.253.099.452
Toplam Adet: 20.310.939
Ağırlıklı Ort.: 61,73
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)