E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBanka hisseleri ve tepki potansiyeli---

Banka hisseleri ve tepki potansiyeli

Banka hisseleri ve tepki potansiyeli
18 Aralık 2013 - 14:14 borsagundem.com

"Banka Hisseleri uzun dönemli ortalamalarının neresinde?''

Sanko Menkul Değerler tarafından hazırlanan analiz raporu:
"Banka Hisseleri uzun dönemli ortalamalarının neresinde?          
Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı seyrin devam ettiğini görüyoruz. Endeks ilk seansta 68.184 puanla gün içi en düşük seviyesini gördükten sonra ilk tepkisini verdi ve ilk seansı en düşüğüne göre 1350 puan yukarıda, dünkü kapanışına göre ise 1400 puan düşüşle 69.550 puan seviyesinden tamamladı.
Endekste tepki alışlarının 70.400 ve 71.000 dirençlerine kadar devam etmesi  bu bağlamda 71.000 geçilmedikçe tepki alışları satışlarla karşılanması muhtemel görünüyor.
Endekste ciddi oranda değer kaybından sonra banka endeksinde majör banka endekslerinin haftalık ve aylık pivot seviyelerinden ne kadar uzakta olduğu ve yine haftalık ve aylık ortalamalarından ne kadar uzakta olduğuna bakmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.
Bu bağlamda;
    *Major bankalarının hepsi haftalık ve aylık pivot seviyelerinin altında işlem görüyor.
    *Aylık bazda pivot ve destek direnç tablosu izlendiğinde, tüm senetler aylık bazda ilk desteklerinin altında konumlanmış durumda.
    *AKBNK’ta 6.32, GARAN’da 6.73, HALKB’da 13.33, ISCTR’de 4.60, VAKBN’de 4.14, YKBNK’de 3.78 senetlerdeki kritik destek noktaları.
Analizi bir boyut öteye götürüp banka hisselerinin uzun dönemli ortalamalarından ne kadar uzakta olduğuna bakarsak:
Öncelikle bir hatırlatma yapmak istiyorum. BIST 100 endeksi 200 haftalık hareketli ortalamanın tarihte yalnızca bir kez (2008 – 2009 kriz yıllarında) altına sarkmıştır.
Bu anlamda hisse senetleri içinde 200 haftalık ortalama her zaman önemli olmuştur.
    *Tek tek incelersek, AKBNK 200 haftalık hareketli ortalamasının %11.20 altında bulunuyor. Bu kritere göre değerlendirildiğinde relatif olarak en çok değer kaybeden banka görünümünde.
    *Aynı şekilde GARAN %5.66, ISCTR %5.23, YKBNK %9.63 oranında 200 haftalık ortalamasının altında bulunmaktadır.
    *HALKB ise 200 haftalık ortalamasının %2.36, VAKBN %4.39 üzerinde bulunmaktadır.
    *Aylık ortalamalar bazında değerlendirildiğinde VAKBN dışındaki banka hisselerinin 3 yıllık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz.
    *5 yıllık ortalamalar bazında değerlendirildiğinde AKBNK’ın 5 yıllık ortalamasının %2.7 altına geldiğini, YKBNK’nin 5 yıllık ortalamalar düzeyinde, diğer bankaların ise 5 yıllık ortalamalara yaklaştığını görüyoruz.
Endekste olası bir tepki yükselişinde betası yüksek olan banka hisselerinin endeksten pozitif ayrışacağını, buradan hareketle portföye banka hissesi eklerken, değerlerinde dikkate alınmasının faydalı olacağı düşüncesindeyiz.''
SANKO MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)