E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor---

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor
12 Nisan 2021 - 11:05 borsagundem.com

Dev bankalar korona virüsün küresel çapta en çok hissedildiği dönemlerde kredi kayıplarını dengelemek için milyar dolarlarca pay ayırmışlardı. Ekonomik toparlanmayla birlikte ayrılan bu pay bilanço sezonunda bankaları destekleyebilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yılın küresel borsalarda en fazla ilgi gören sektörü bilanço sezonunda yeni bir destek sağlayabilir. Kanada merkezli finans şirketi RBC Capital Markets’ın ABD Banka Hisseleri Stratejileri Başkanı Gerard Cassidy bu hafta bilanço açıklamalarının başlamasıyla birlikte Wall Street’in finans hisselerine yönelik beklentilerini genişleteceğini öngörüyor.

Cassidy CNBC’ye verdiği demeçte, “Kredi kaybı rezervlerinde serbest bırakılan rakamlarla güçlü bilançoların gelmesi muhtemeldir. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle bankacılık sektörü kredi kaybı öngörüleriyle milyarlarca doları kenara ayırdı ve ayrılan bu rezervler kullanılmadı” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre, 2020’de finans sektör enerji ve gayrimenkul sektörlerinin ardından S&P 500 Endeksi’nde en kötü performans gösteren üçüncü sektör oldu. Bu yılsa S&P 500 Finans Sektörü Endeksi yükselişte olan sektörleri takip ederek %19’dan fazla yükseldi.

Cassidy söz konusu trendin değişeceğini öngörüyor. Zira baş stratejist benzeri görülmemiş ekonomik toparlanma nedeniyle bankacılık sektörünün bu yılın en iyi performans gösteren sektörleri arasında yer alacağına inanıyor.

Baş stratejist, “Geçen yıl bankaların kayıplarını karşılamak için kenara likidite ayırması değerlendirilmemişti. Bu nedenle net faiz gelirlerinde daha yavaş büyüme ve hatta net faiz marjlarında hissedilen baskı nedeniyle kısmen dengelenme gerçekleşse de söz konusu faktörün bilançoların yükselişinde önemli bir paya sahibi olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

JP Morgan Chase Çarşamba günü Golman Sach ve Wells Fargo’yla birlikte bilanço sezonunu başlayacak.

Cassidy, Perşembe günü bilanço paylaşacak olan Bank of America’nın en fazla kazanan banka olacağını düşünüyor. BoA hisseleri yılın başından bu yana %32 yükseldi. Baş stratejist, bankadaki güçlü yönetimi, bankanın ABD’deki ekonomik toparlanmadan geniş ölçekte etkilenmesini ve gelir akışlarındaki çeşitliliği boğa piyasası faktörleri olarak sıralıyor.

Baş stratejist BoA için, “İşletmelerinin yüzde doksanı ABD’den geliyor. ABD Merkez Bankası’nın ekonomideki büyümeyi %6 olarak öngörmesine bakılırsa BoA söz konusu büyümeden en fazla yararlananlardan birisi olacak” dedi.

Cassidy, Credit Suissei şu anda en büyük zorluklarla karşı karşıya kalan banka olarak sıralıyor. Baş stratejist İsviçre bankasını Archegos Capital skandalıyla bağlantılı olarak en fazla zarar gören banka olarak gösteriyor. Baş stratejist bankanın skandaldaki konumuna ilişkin olarak "Bu organizasyonda yıllar içinde bir dizi yönetim değişiklikleri gerçekleşti. Bu nedenle muhtemelen kontroller ve prosedürler bazı yerli ABD firmalarında olduğu kadar sağlam değildi" açıklamasında bulundu. Credit Suisse hisseleri 1 Mart tarihinden bu yana %26’lık düşüş gösterdi.

Mega hisseler piyasa rallisinde kontrolü ele geçiriyor

 

Tahvil faizlerinin seyri yakından izleniyor

 

Bitcoin 60 bin doların üzerinde! Son durum...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)