E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBank Of Tokyo'dan Dolar-TL tahmini---

Bank Of Tokyo'dan Dolar-TL tahmini

Bank Of Tokyo'dan Dolar-TL tahmini
01 Şubat 2019 - 10:56 borsagundem.com

Bank Of Tokyo-Mitsubishi Kur Stratejisti Lee Hardman TL'de değer kazancının devam edebileceğini belirterek "5 seviyesine doğru gidebilir" dedi

Bank Of Tokyo-Mitsubishi Kur Stratejisti Lee Hardman Bloomberg HT'ye piyasa beklentilerini paylaştı.

Hardman gelişen piyasa para birimlerinin belirgin biçimde toparlandığını, Merkez Bankaları'nın güvercin duruşunun para birimlerini desteklediğini bildirdi. Hardman "Fed'in son açıklamaları çok önemliydi. Yıl sonuna doğru veya gelecek yıl faiz indirimine gidebileceği işaretini gördük. Şu an için güçlü dolar riski ortadan kalkmış görünüyor." dedi.

Ancak bazı risk faktörleri olduğuna dikkat çeken Hardman "ABD - Çin ticaret görüşmeleri hala sürüyor, bu konuda nispeten olumluyuz önümüzde aylarda anlaşma olabilir.

Eğer ticaret gerilimi artarsa zaten yavaşlayan Çin ekonomisi daha da yavaşlar ve gelişen piyasalar için de zorlu bir dönem olur" yorumunu yaptı.

Dolar/TL 'DE 5 TAHMİNİ

Euro/Dolar paritesinin biraz daha düşebileceğini belirten Hardman "1.11'ler görülebilir. Fed'in tutumu belli, anlaşmasız Brexit olasılığı hala mevcut. Brexit müzakereleri önümüzdeki aylarda da sürecek. Anlaşmasız Brexit riski ortadan kalkarsa paritede 1.20'lere doğru yükseliş görebiliriz" şeklinde konuştu.

Yakın vadede Türk Lirası'nda değer kazancının devam edebileceğini söyleyen Hardman "Dolar/TL'de 5 seviyesine doğru iniş görebiliriz, dış konjonktür de daha iyi olacaktır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikasında sıkı duruşa devam edeceğini söyledi. Şu an Türkiye'nin sunduğu yüksek getiri de TL'nin güçlenmesi için destekleyici olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)