E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America’dan yatırımcılara ‘dipten al’ tavsiyesi---

Bank of America’dan yatırımcılara ‘dipten al’ tavsiyesi

Bank of America’dan yatırımcılara ‘dipten al’ tavsiyesi
11 Mart 2022 - 13:31 borsagundem.com

Bank of America analistleri borsaların jeopolitik krizlerden kaynaklanan düşüşlerden 3 ay gibi bir sürede toparlandığına dikkat çekti. Analistler borsalardaki düşüşlerin dipten alma fırsatı yarattığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali küresel piyasalarda şok etkisi yarattı. Savaşın doğal etkilerinin yanında Rusya’ya uygulanan sert yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki aşırı yükseliş küresel borsalarda ani düşüşlere sebep oldu. Ancak büyük bir bölümü jeopolitik sebeplere dayanan bu düşüşler uzun vadeli olmayabilir.

Bank of America'ya göre, tarihsel olarak, savaş gibi jeopolitik şoklar, hisse senetlerinin kısa bir süre sonra geri sıçraması nedeniyle yatırımcılar için fırsatlar oluşturuyor.

Dev Wall Street bankasının piyasalara ilişkin raporunda bu tip şokların S&P 500 Endeksi’nde genellikler yaklaşık %7 ila %8 civarındaki düşüşlere sebep olduğu belirtildi. Raporda analistler Ukrayna’daki mevcut savaş sırasında endeksin şu ana kadar yıllık bazda yaklaşık %9’luk düşüş gösterdiği belirtildi.

Market Insider’ın haberine göre Bank of America analistleri, “Temel verilere dayanmayan uzun vadeli etkileri olmayan daha önceki çoklar genellikle satın alma fırsatı sunmuştur. Hisse senetleri üç ay içerisinde tam olarak toparlanmanın da ötesine geçmiştir” açıklamasında bulundu.

BofA analistleri, borsalardaki mevcut düzeltmenin geç kalmış olduğuna da dikkat çekti. Analistler Wall Street endekslerinde her yıl ortalama bir kez düzeltme dönemi yaşandığını ve bu düzeltme sürecinin %10’luk bir sıçrama öncesinde yaklaşık 54 işlem günü sürdüğünü belirtti.

Bununla birlikte banka analistleri piyasalarda oluşan belirsizlik ortamı nedeniyle yapılan panik satışlarının toparlanma sürecini kaçırmaya sebep olabileceği konusunda uyardı. BofA analistleri yatırımlarda uzun vadeli bir bakış açısı izlenmesini tavsiye ediyor.

BofA raporunda, “Kısacası tarih bize jeopolitik diplerin satın alınmasını gerektiğini söylüyor, satışa geçilmesini değil” ifadelerine yer verildi.

Ancak BofA’nın bu iyimser piyasa okumalarına tüm yatırım çevreleri katılmıyor. Örneğin borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü ekonomist Mohamed El-Erian bu hafta içerisinde kaleme aldığı yazısında yatırımcılara bu piyasa diplerini satın almamasını tavsiye etti. El-Erian yatırımcıların borsalardaki iniş çıkışlar konusunda dikkatli olması gerektiğini ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ettiği sürece yatırım ortamının fazlasıyla öngörülemez kalacağını söyledi.

Perakende yatırımcılarsa Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ilk günlerinden bu yana dipleri satıyor. Bank of America’nın daha önceki piyasa notunda bu durumun daha geniş piyasalar için iyi haber olduğu belirtilmişti.

El-Erian: Borsalarda dipten almak için yanlış zaman

 

Yatırımcılar resesyon ihtimalini yok saymamalı

 

Piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi gücünü koruyamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky12 Mart 2022 05:12

    El-Erian: Borsalarda dipten almak için yanlış zaman PİYASA - 10 Mart 2022, 14:28 (Bu da böyle diyor)

  • Yorum 11 Mart 2022 14:03

    Bıktık bıktık. Tvf nin tutarsız hareketlerinden, halkbank yatırımcısını sürekli mağdur etmesinden, daha 3 ay önce buldukları sistemle yeni zenginler üretmesinden yorulduk. Mazlumdan al zengini doyur. Yazıklar olsun böyle sisteme. İnsanlar yıllarca bekliyor. 3 ayda millet voleyi vurup gidiyor.Aklımızı kaçırmazsak iyidir.

  • Sedat11 Mart 2022 17:12

    Tvf denildiğinde güvenilir kurum geliyor insanın aklına. Hissede yabancı çok az, buna rağmen fonun bünyesine giren şirketlere nasıl oluyorda batacak algısı oluşturuluyor ve hisseye baskı uygulanıyor. Halk yatırım bile kendi hissesine sahip çıkmıyor. Sağa sola yatırım önerisi veriyor. İyide öncelik kendi hissesi ve yatırımcısı niye sahip çıkmıyor anlamak mümkün değil.Ülke menfaati desen 11 USD lik şirketin bir ekmekle ifade edilmesinden ne anlamalıyız. Bir kıvırcık olmuş 10 TL. Benim tek anladığım fonu yöneten kadro bile güvenmiyor. 9 yıldır çözülmeyen sorunu,kaynağında çözmek gerekirdi.Sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar feryat ederken, yanlış yapıldığını dile getiriyorsa önlem alınması gerekiyordu. Hep geç kalınıyor. Sonra suçlu vatandaş. Biz onlara önlem alın ve emanetleri düzgün yönetin diye idare yetkisi verdik. Grafikler ortada.Savunacakları durum kalmadı üzgünüm.