E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America’dan borsalara ilişkin çarpıcı tahmin---

Bank of America’dan borsalara ilişkin çarpıcı tahmin

Bank of America’dan borsalara ilişkin çarpıcı tahmin
10 Temmuz 2020 - 12:33 borsagundem.com

Korona virüs etkisindeki borsalara analistler geri dönüşe ilişkin fazlasıyla iyimser yorum yaptılar. Fakat BoA’nın yıl sonuna ilişkin tahminleri oldukça moral bozucu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok analist geçtiğimiz haftalarda görülmemiş mali ve parasal destekleri göstererek yatırımcılara dipten alma tavsiyesinde bulundu. Bunun sonucu hisse senetlerinde boğa piyasasının görünmesi oldu.

Fakat Bank of America’nın hisse senedi araştırmaları biriminin başındaki isim Savita Subramanian bu görüşlere katılmıyor. Subramanian ikinci yarıya ilişkin beklentilerini açıkladığı çevirimiçi konferansta S&P 500 için yıl sonu hedefini 2.900 puan olarak açıkladı. Bu puan endeksin şu anki seviyelerden %8 düşmesi anlamına geliyor.

Subramanian açıklamasında, “Kendimi ayı piyasası destekçisi gibi göstermek istemem ama şu an ile yıl sonu arasındaki riskler tamamen aşağı yönlü hareketi gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Ekonomiyi salgın çıkmazlarından kurtarma çabalarına atıfta bulunan borsa uzmanı "Yeniden açılış çılgınlığını yaşadık ve şimdi de bunun geri ödemesini görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Milenyum kuşağı üst üste darbe yedi

Finansal Kriz ve 2008'deki Büyük Durgunluk’la birlikte tam da çalışma hayatına başlamak üzereyken ve büyük çoğunluğu nihayet finansal zemin bulmaya başlamışken, başka bir ekonomik felaketle karşı karşıya kalan milenyum kuşağı başka bir ekonomik felaketle karşı karşıya. Subramanian, bunun tüketici harcamalarının geçmişte olduğu gibi olmayacağı anlamına geldiğini belirtti. Borsa uzmanının ifadelerine göre tüketiciler resesyon ya da buhran dönemi harcama biçimini benimseyebilir.

Bununla birlikte geçtiğimiz yirmi yılda harcamaların büyük bir bölümü küreselleşme, düşen faiz oranları ve vergi indirimleriyle yürütüldü. Tüm bu uygulamaların oldukça büyük bir risk dönüşü söz konusu.

Subramanian, korona virüsün yarattığı krizle mücadele için, mali ve parasal teşviklerle büyümenin öne çekilmesini "endişe verici" olarak nitelendirdi.

Kasım ayında gerçekleşecek ABD’deki başkanlık seçimlerini Demokratların kazanması Subramanian’a göre piyasa dostu bazı politikaların tersine dönmesi anlamına geliyor.

Her şey harika gitmiyor

Son olarak, piyasaların neden reel ekonomiden bu kadar kopuk göründüğüyle ilgili sık sorulan bir soruya yanıt olarak, Subramanian borsalarda "her şeyin harika" olduğunu düşünmediğini söyledi. Yatırımcılar korona virüs karantinalarına karşı bağışıklığı olan teknolojideki lider hisseleri ve çevirim içi perakende şirketlerin hisselerini tercih ederken Subramanian tüketicilerin sırasıyla temel tüketici ürünleri, endüstri, teknoloji ve finans sektörleri hisseleri değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Borsa uzmanı her şeyin harika gittiğini düşünen yatırımcıların evde kalma uygulamalarıyla uyum gösteren hisseleri ödüllendirici olarak görmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Subramanian, “Piyasa her şeyin açık olduğu bir ekonomide fiyatlandırma yapmıyor” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar evde kal hisselerine geri dönüyor

 

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları

 

Fonlar satışa başladı ralli durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)