E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America yeni dünya düzenini açıkladı---

Bank of America yeni dünya düzenini açıkladı

Bank of America yeni dünya düzenini açıkladı
15 Mayıs 2020 - 15:50 borsagundem.com

Wall Street haftayı karışık bir seyirde sürdürürken yatırımcılar önlerini görmekte zorlanıyor. Bank of America’nın gelecekle ilgili beklentileri ise salgın sonrası dünyaya ışık tutacak nitelikte

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar bu hafta kararsız bir çizgide ilerledi. Dow Jones endeksi çarşamba günü 516 puan düşerken Perşembe günüyse 377 puan yükseliş gösterdi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında ve işsizlik verilerinde sürpriz unsuru bulunmamasına rağmen piyasalardaki dalgalı seyir yatırımcıların korona virüsün yarattıkları belirsizliklerle savaşarak ekonominin geri dönüşüne hazır olmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Fransız varlık yönetim şirketi Carmignac’ın Stratejik Yatırım Komitesi Üyesi Didier Saint-Georges, Japonya’nın kullandığı stratejinin takip edilmesi gerektiğini söyleyerek, “yavaş büyüme, sonsuza kadar sürebilecek düşük faizler, bol likidite arzı, likidite arzıyla beraber hisse senetlerinde yatay yönlü yoğunlaşacak ticaret ve yüksek kaliteli şirketlerin hisselerinin daha iyi verim sağlamasını koruma” stratejisini öneriyor. Zira Saint-Georges’a göre uzun süreli durgunluk riskinin agresif merkez bankalarının bile savaşmasını zorlaştıracağı bir hal alabileceğini sözlerine ekliyor.

Bank of America'nın beklentileri 

Günlük ekonominin daha da ötesine bakanlar için Bank of America Kovid-19 salgını sonrasında dünyanın nasıl görüneceğine dair beklentilerini yayınladı. Raporda “Salgının küreselleşmenin zirvesinden yenilenmiş teknolojik savaşlara, sağlık sisteminin ve devletlerin etkinliğinin yeniden değerlendirilmesine birçok alandaki makro eğilimi beş ila daha fazla yıl sürecek biçimde hızlandırmasını bekliyoruz” ifadesi yer alıyor.

Doğu ve Batı arasındaki artan gerginlikler analistlerin üçte birine göre tedarik zincirinin yeniden canlanmasını bastıracak biçimde kapsamlı olacak. Analistlerin yarısından fazlasının katıldığı raporun ikinci kısmında ise teknoloji üstünlüğü yarışının bilim teknoloji harcamalarını ve teknoloji yatırım dalgasını muazzam derecede artacağını öngörülüyor.

Devletler güçleniyor

Liberal düşüncede yeri oldukça sınırlı tutulmaya çalışılan devlet organı ise salgın sürecinde geri dönüş eğilimi gösteriyor. Raporda, “Kovid-19 hükümetlere vatandaşlarını korumak için yeni bir sosyal görev verdi. Hükümetler hissedarların üstünlüğü ne olursa olsun paydaşların lehine erozyona uğramış işletmeler üzerinde daha fazla etki uygulayacaktır” ifadeleri yer alıyor.

Raporun vurguladığı bir diğer önemli nokta ise halk sağlığının ulusal zenginlik olarak görüleceği. Banka raporunda, “Kovid-19 sağlık hizmetlerinin önemini ve sosyal rolünü arttıracak. İlaç fiyatlandırması, antibiyotik direnci, gelecekteki salgınların önlenmesi ve herkes için yapılacak evrensel aşılar gibi diğer acil küresel halk sağlığı sorunları üzerine çalışmalar hızlanacak” denildi.

Z kuşağı krizden kârlı çıkacak

Bankanın öngörülerine göre Z kuşağı yeni dönem sosyal mesafe uygulamaları, internet ve sürdürülebilirlik uygulamalarına benzersiz derecede hazırlıklı olacak. Buna karşın krizin içerisinde kalan milenyum kuşağı ise Kovid-19 krizinden ekonomik olarak en fazla etkilenen kesim olacak.

Nüfus patlaması bekleniyor

Bankanın bir diğer beklentisi ise aşırı derece küresel nüfus artışı. Zira birçok kıtlık deprem ve salgın hastalıktan sonra insan nüfusunda keskin artışlar görülüyor.

ABD perakende satışlarda rekor düşüş

 

Yatırımcılar yeni ticaret savaşından korkuyor

 

ABD vadeli endekslerinde ılımlı yükseliş sürüyor

 

Borsalarda hayatta kalmanın iki yolu

 

BIST haftanın son gününde yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezarci15 Mayıs 2020 23:11

    Türkiye de yeni düzen heykel ve saman üzerine kurulmalı yoksa gene dışlanırız dünyadan...

  • Hapse gir16 Mayıs 2020 13:33

    Mezar üstüne de kurulabilir altın diş soyguncusu

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Mayıs 2020 22:58

    zaten bu virüsü nufuslar azalsın diye labuaturda çıkarılmış denilmektedir bir sene önceden duyduk.sonra issizlik arttıkca geçinmede çocuk yapmaktada bir kaç kez düşüneceklerdir.aynen japonya gibi olacak tüm dünya.

  • piramit sistem15 Mayıs 2020 17:04

    busefer nufus patlaması olmayacak bence azalmaya devam

  • Erkek oğlu erkek15 Mayıs 2020 16:48

    Zaten tüm sorun nüfus fazlalığı değil mi ? İnsanlara salgın olup evde kalmasa anladığım kadarıyla karı koca arasında mesafe var, evde kalınca çocuk yapıyorlar. Yoksa pek icraatları yok. Yada çocuktan bereket medet umuyorlar. Çocuk yapa yapa bir asgari ücreti, pahalılığı duzeltemediniz. Demek ki ne sizden hayır gelir ne çocuğunuzdan. Bereket, hayır yok çoğunda. Valla ben Rocco gibi adammışım, çocuk yapmadan bile daima aktif