E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Wall Street ayı piyasası dibine henüz ulaşmadı---

Bank of America: Wall Street ayı piyasası dibine henüz ulaşmadı

Bank of America: Wall Street ayı piyasası dibine henüz ulaşmadı
12 Ağustos 2022 - 10:38 borsagundem.com

ABD endeksleri son haftalarda güçlü yükselişlere sahne oldu. Ancak dev Wall Street bankası Bank of America borsalarda dibin görülmesi için hane halkı yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarda en fazla hisse senedi sahibi olan kesim büyük şirketler veya hedge fonları değil hane halkları. MarketWatch’un haberine göre, Bank of America’nın küresel birimi söz konusu veriye dayanarak ABD borsalarının henüz dip yapmadığını öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsalarda son haftalarda görülen rallinin ardından yatırımcılar ayı piyasasının dip noktasına ulaşılıp ulaşılmadığını tartışmaya başladı. BofA Global’ın açıklamasında ise hane halkları borsalardaki “uysal goril” olarak tanımlanıyor. Endekslerdeki
sert düşüşlere rağmen hane halklarının yatırımlarını azaltmaması veya geri çekmemesi BofA’ya göre henüz hisse senetlerinde dibin henüz bulunmadığını gösteriyor.

Hane halkları ABD borsalarında hisse senedi, perakende yatırım fonları ve ETF’ler üzerinden toplamda 38 trilyon dolarlık varlığı tutuyor. Bu rakamın 5,9 trilyon dolarlık kısmı ise sadece geçtiğimiz iki yıl içerisinde gerçekleşti.

ABD hane halkaları hisse senetleri piyasasının %52’sinin sahibi. Bank of America verilerine göre 2000 yılından bu yana ABD borsalarındaki üç büyük endeks (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq Kompozit) sadece hane halkları hesaplarında önemli bir satış dalgası oluştuğu zaman dibe ulaşıyor.

BofA'nın yatırım araştırmaları ekibi, Temmuz ayı yatırımcı toplantısında hane halkalarının davranışlarını belirten ortak bir noktaya işaret etti: “Herkes aynı zamanda hem ayı piyasasını belirtirken aynı zamanda alım da yapabiliyor.”

Yatırım bankası stratejistleri sırasıyla nakit, kredi ve hisse senedi yatırımlarını tercih ediyor. Ancak BofA’ya göre bu tablo borsaların asıl ‘karar vericisi’ olan hane halklarının hamle yapmaya karar verip satışa geçmesiyle değişebilir.

Piyasalarda pozitif seyir devam edecek mi?

 

Fed'den 50 baz puan faiz artırımı beklentisi arttı

 

Enflasyona karşı en doğru yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)