E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Of America 2018'de düşüş bekliyor---

Bank Of America 2018'de düşüş bekliyor

Bank Of America 2018'de düşüş bekliyor
21 Kasım 2017 - 21:15 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch 2018 yılında boğa piyasalarının sona ereceğini ve bunun öncesinde S&P 500 endeksinin 2863 puan ile zirve yapacağını öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Bank of America Merrill Lynch 2018 yılında öncelikle korkutucu bir iyi haber - kötü haber akışı dönemi yaşnacağını ve yılın ilk yarısında yaşanacak yükselişin ardından sancılı bir dönemin başlayacağını öngörüyor.

Bankanın senaryosuna göre S&P 500 2863 puana yani cuma günkü kapanışının yüzde 11 oranında üzerine yükselecek. Tahvil faizlerinin de artması bekleniyor ki 10 yıllık tahvillerin faizlerinin yüzde 2.75 seviyesine ve küresel GSYİH artışının yüzde 3.8 seviyesine ulaşacağı öngörülüyor.

Bu senaryo üç varsayıma dayanıyor : Fed ve diğer merkez bankalarının canlandırma önlemlerindeki kayıplari, vergi reformunun kabul edilmesi ve yatırımcıların riskli varlıklardan tamamen çekilmesi ve beklentilerin üzerinde gelen şirket karları.
Bunları ardından işlerin zorlaşacağı ve piyasa tarihinin en uzun ikinci boğa piyasası için sorunların başlayacağı öngörülüyor.

BofAML'nin şef yatırım stratejisti Michael Hartnett bu konuda "Riskli varlıkların atmosferi giderek daha da ince hale geliyor ancak büyük bomba hala önümüzde bir yerlerde duruyor. Biz, pozisyonların ve karların aşırıya gittiğini gördüğümüz anda risklerimizi agresif bir şekilde azaltacağız " ifadelerini kullandı.

Hartnett sürmekte olan boğa piyasasının 2018 22 Ağustos tarihine kadar sürmesi halinde bunun şimdiye kadar görülen en uzun boğa piyasası olcağının altını çizdive hisse senetlerinin tahvillerden daha çok getiri sağlamasının 7 yıl boyunca sürmüş olarak 1929 yılından bu yana en uzun dönemini yaşamış olacağını vurguladı.

Bu konuda oyun değiştirici unsurun ücret enflasyonu olacağını öngören Hartnett, bunun daha görünür hale gelmesini beklediğini dile getirdi. Buna göre ücretlerin yüzde 3.5 oranında artmasını ve bununda TÜFE artışını yüzde 2.5 seviyesine taşıyacağını belirtti.

Hartnett, yüksek likidite nedeniyle tahvil faizlerinin gerileyeceğini, ve Nasdaq teknoloji göstergesinin geometrik bir artışla bri balon oluşturabileceğini ve bu balonun da 2019'dan önce söneceğini öngördü. Bu ortamda bir ayı piyasasını tetikleyecek unsurun Fed'den piyasaların beklentisinin üzerinde bir faiz artışı gelmesinin olabileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yandık21 Kasım 2017 22:58

    Milli paramız türk lirasını bu hale getirenler utansın sıkılsın 1 tl beşkat düşük birde övünüyoruz bağırıp duruyoruz