E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Asya'da şüpheli durum vardır---

Bank Asya'da şüpheli durum vardır

Bank Asya'da şüpheli durum vardır
06 Şubat 2015 - 07:47 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koymasını değerlendirdi

Bank Asya yönetiminin TMSF’ye devrini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Karar tamamen hukuki. 185 imtiyazlı ortaktan 63’ünün ismi veriliyorsa ortada şüpheli bir durum vardır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Bank Asya yönetiminin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrine ilişkin olarak, “Bu tamamen hukuki bir karardır, hiçbir siyasi boyutu yoktur, talimatla veya herhangi bir şekilde alınmış bir karar değil, hukuki boyutu ise objektif kriterlerle test edilebilir” değerlendirmesini yaptı.

TV yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, toplumsal hayatta şeffaflığın çok önemli olduğunu söyledi.

Finansal sistemde şeffaf olmayan unsurlar varsa, çok ciddi hak ihlalleri oluşabileceğine ve istikrarı konusunda çok ciddi şüphelerin doğabileceğine işaret eden Davutoğlu, “Şeffaflığı herkesten isteyip, bankacılık sektöründe şeffaflık istisnai bir durummuş gibi yansıtmak doğru değil. Şunu ifade etmek isterim; bu tamamen hukuki bir karardır, hiçbir siyasi boyutu yoktur, talimatla veya herhangi bir şekilde alınmış bir karar değil, hukuki boyutu objektif kriterlerle test edilebilir” dedi.

Hukuki kriterler önemli

Başbakan Davutoğlu, bu gelişmeler olduktan sonra verilen ve kamuoyuyla paylaşılan bilgilerden de çok açık hukuki kriterlerin ortaya konulduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bu hukuki kriterler yerine getirilmiş de el konulmuşsa, buna rağmen tartışma yapılabilir. Fakat herkes için geçerli olan bu hukuki kriterler yerine getirilmemiş ve el konulmuşsa, kimsenin buna siyasi bir boyut getirme hakkı yok. Nedir bu hukuki kriter?  BDDK, bankacılıkla ilgili bütün düzenlemeler çerçevesinde Bank Asya’dan imtiyazlı ortaklık hisseleri yüzde 40’ının şeffaf bilgilerini istiyor. Herkesten istiyor bunu, sadece Bank Asya’dan değil. Yani ana kurucu üye niteliği taşıyan imtiyazlı ortakların bilgilerini istiyor, süre veriyor. O süre içinde sadece 185 imtiyazlı ortaktan 63’ünün ismi veriliyor. Onlar da tam verilmiyor, eksik veriliyor ama geri kalan verilmiyor. Tekrar süre veriliyor, yine verilmiyor. Yani karanlık gölge altında bir grup hisse var. Bu bir kuralsa, bu kurala herkes uyacak. Geri kalan 122 isim bilinmiyorsa ortada şüpheli bir durum var demektir. Bir hukuk kuralı varsa, bunun gereği yapılır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hak hukuk 26 Aralık 2019 16:34

    İlginçliler cok adamına gore yargılama var cok ayıpp aynı hukuksal süreç ilden ile degıdıyor vebal alınıyor cok günah bunlar işallah daha cok yanmaz suclıysa cezasını. Ceksin nankorler ama masumlarda zulüm görmesin işalh

  • MİLLETİN BANKASI06 Şubat 2015 17:49

    Milletin bankalarından usulsuz kullandırdıkları krediler varmıdır yokumudur ne dersin

  • Mılletın bankası06 Şubat 2015 08:43

    Mılletın bankası halkbanktır,maalesef buna operasyon yaparken kımsenın gıkı cıkmadı,ulke buyuk zarara ugratıldı sımdı kımse magdur edebıyatı yapmasın.