E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Asya'da şaibeli ortaklar yakayı ele verdi---

Bank Asya'da şaibeli ortaklar yakayı ele verdi

Bank Asya'da şaibeli ortaklar yakayı ele verdi
04 Ocak 2018 - 08:22 borsagundem.com

Bank Asya’nın 68 hissedarına yönelik başlatılan operasyonda 49 kişi gözaltına alındı. Bankaya el konulma döneminde belge getirmemekte direnen şaibeli ortaklar da yakayı ele verdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finans ayağı olan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulduktan sonra tasfiye edilen Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) yönetim organlarını belirlemede, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakları olan eski hissedarlarına yönelik dün operasyon başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen baskınlarda FETÖ üyeliğinden gözaltı listesinde olan 68 hissedarından 49'u gözaltına alındı. Dün gerçekleştirilen operasyonla, bankaya el konulma döneminde belge getirmemekte direnen şaibeli ortaklar da yakayı ele verdi. Hakkında gözaltı kararı çıkan hissedarların mal varlıklarına tedbir konuldu.

ORTAKLIKTA ŞAİBE

Savcılığa gönderilen mali inceleme raporlarına göre, imtiyazlı hisse sahibi bazı işadamlarının açığa devir sözleşmelerine imza atarak, bankanın ortaklık yapısını da şaibeli hale getirdiği belirlendi. Bankanın topladığı kaynakları terör örgütüne aktardığı, operasyona konu şahısların da söz sahibi oldukları şirketlere usulsüz kredi kullandırdığı tespit edildi. Batık kredi raporu doğrultusunda imtiyazlı ortaklardan tahsilât işlemi yapılacak. Bankanın batık kredi dosyalarını devrettiği varlık şirketlerinin örgütle bağlantıları da ortaya konulacak.

İMAMLARDAN ABD'YE PARA TRANSFERİ

Murakıp raporlarında, bankaya dışarıdan müdahale edildiği belirtilerek, terör örgütünün imam kadrosundan isimlerin bankanın tüzel kişiliğini kullanarak Amerika'ya para transferi yaptığı saptanmıştı.

GÜLEN SOYADLI ORTAKLAR

Bank Asya'ya ait 2010 tarihli listede imtiyazlı ortak sayısı 310'u gösterirken, el konulma döneminde sayı 185'e düşmüştü. Bunlar arasında terör örgütünün başı Fethullah Gülen soyadını taşıyan isimler de bulunuyor. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gizleniyorlar..04 Ocak 2018 09:40

    çok gecikmiş bir aksiyon. özel sektörde halen tüm fetö üyeleri gizleniyor. yeni ve sinsi hazırlıklar peşindeler. sektör sektör tüm örgüt elemanları tespit edilip yargılanmalı. deşifre edilmeli.