E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Asya'da işlemler tekniktir---

Bank Asya'da işlemler tekniktir

Bank Asya'da işlemler tekniktir
06 Şubat 2015 - 07:11 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank Asya'nın yönetimine el konulmasını değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank Asya’nın yönetiminin değiştirilmesiyle ilgili, “BDDK böyle bir otoriteye sahip olmasa bu otoriteyi de kanundan alıyor bunu tabii ki kullanması, böyle bir adım atması mümkün olmazdı. Yapılan şey, teknik ve hukuki bir süreçtir. 
İşin özü budur.” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte THY’nin yeni kargo terminalinin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 
Şimşek, Bank Asya’nın yönetiminin geçici olarak el değiştirilmesi yönündeki uygulamayı ‘el konuldu’ şeklindeki haber yapan basın kuruluşlarına Maliye Bakanı olarak yaptırım uygulayıp uygulamayacakları yönündeki soruyu, “Değerli arkadaşlar, değerli bakanımız konuşmasında değindiği için açık ve net olarak bu bir hukuki ve teknik bir süreçtir. Hukuki süreç olması demek, o bahsettiğiniz anlamda tabii ki kanun cevaz vermiyorsa…” şeklinde cevapladı. Araya giren basın mensubunun, “Bankacılık Kanunu’nun 18. Maddesi bankanın 
yönetimine el konulmasına cevaz veriyor mu?” sorusuna Şimşek, “Değerli arkadaşım! BDDK böyle bir otoriteye sahip olmasa -bu otoriteyi de kanundan alıyor- bunu tabii ki kullanması, böyle bir adım atması mümkün olmazdı. Yapılan şey, teknik ve hukuki bir süreçtir. İşin özü 
budur.” cevabını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)