E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBank Asya hissesi olanlar dikkat!---

Bank Asya hissesi olanlar dikkat!

Bank Asya hissesi olanlar dikkat!
03 Şubat 2015 - 23:38 borsagundem.com

BDDK kararıyla Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün TMSF'ye geçmesiyle yatırımcının aklına bu soru geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Bankada 100 bin TL'nin altında parası olanlar sigorta güvencesi altında.

Kurul, son toplantısında, Bank Asya’nın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunu değerlendirdi. Bank Asya’nın Bankacılık Kanunu kapsamında “kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması” şartını ihlal ettiğini belirleyen Kurul, bankanın yüzde 63’lük imtiyazlı payının, TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

BANK ASYA HİSSESİ OLAN...
Bank Asya'da 100 bin TL'nin altında parası olanlar sigorta güvencesi altında olacaklar.
Borsada Bank Asya hissesi olan küçük yatırımcılar ise bankanın tüm temettü vesaire nemalarından faydalanabilecek. Bankanın bundan sonra doğacak olası temettü vesaire gelirinden faydalanabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)