E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBangladeş'te on binlerin korona duası infial yarattı---

Bangladeş'te on binlerin korona duası infial yarattı

Bangladeş'te on binlerin korona duası infial yarattı
19 Mart 2020 - 11:05 borsagundem.com

Bangladeş’te korona virüs nedeniyle ilk ölüm vakası kaydedilirken, ülkede on binlerce insanın ‘salgın duası’ yapmak üzere toplanması büyük tepki çekti.

Korona virüs salgınına karşı tedbir olarak evde kalma ve kalabalıktan uzak durma çağrısı yapılırken, Müslüman nüfusun büyük çoğunlukta olduğu Bangladeş’in güneyindeki Raipur kasabasında yaklaşık on binlerce kişi ülkeyi virüsten temizleyeceği gerekçesiyle Kuran’daki şifa dualarını okumak üzere açık bir alanda toplandı.

Sputnik'te yer alan haberde,yerel polis şefi Tota Miah dua için 10 bin kişinin toplandığını söylerken, organizatörler bu sayıyı 25 bin olarak açıkladı.

Tota Miah, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada “Ülkeyi virüsten kurtarma gerekçesiyle şafaktan sonra dua etmek için toplanmışlar” dedi. Miah, organizatörlerin yetkili kişilerden izin almadığını da belirtti.

Devasa kalabalığa ait fotoğrafların sosyal medyada yayılması büyük tepkiye yol açtı.

Bir Twitter kullanıcısı, “İnanılmaz, polisin haberi olmadan nasıl yapabildiler? Bölgedeki herhangi birine bir şey olması halinde sorumlu tutulmalılar” sözleriyle öfkesini gösterdi.

Bangladeşli yetkililer halihazırda okulları kapattı ve salgının yayılmasını önlemek için halka zorunlu olmadıkça evden çıkmaması çağrısında bulundu.

Ancak buna rağmen ülkenin bazı turistik noktalarında yoğunluk azalmadı, bunun üzerine yetkililer bazı plajlar da dahil olmak üzere pek çok yeri kapattı.

168 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Bangladeş’te şimdilik 14 doğrulanmış vaka bulunuyor. Ancak sağlık görevlileri yeterince test yapılamadığını belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 20 Mart 2020 01:29

    virüs çıkalı hiç savaş sesi çıkıyomu onca masum çoluk çocuk Müslüman ölüyomu ölmüyo Allah insanların başına öyle belalar verirki dünya bunun altından kalkamaz canlı hayvanları sıcak suyla pişirenler binlerce deveyi yakanlar vuranlar onca masum insanları savaş çıkartıp öldürenler Allahın azabı böyle gelir işte tüm dünyanın ekonomisi çöktü insanlar telaşta virüs bulaşırda ölürüz korkusu Allah herşeyin en iyisini en doğrusunu bilir

  • Erol g.19 Mart 2020 22:17

    SAD SURESİ 41;KULUMUZ EYYÜBÜ DE HATIRLA O BİR ZAMANLAR RABBİNE ŞÖYLE SESLENMIŞTI"ŞÜPHESİZ ŞEYTAN BANA ZAHMET VE ACI İLE DOKUNDU" 42 (ONA ŞÖYLE DEDİK)"OYNAT ATAĞINI İŞTE SERİN BİR YIKANACAK YER VE SOĞUK BİR İÇECEK" 43 TARAFIMIZDAN BİR RAHMET OLARAK VE TEMİZ AKIL SAHİPLERİ İÇİN BİR İBRET DERSİ OLSUN DİYE BUNLARLA BİRLİKTE BİR O KADARINI DAHA BAHSETTIK__VÜCUDUNU ACITACAK DERECEDE YARALAR SARAN VE YORGUNLUK HİSSEDEN EYYÜP PEYGAMBER BUNLARI ŞEYTANDAN BİLİR,BUNLARDAN KURTULMAK İÇİN DE RAB'DEN YARDIM/ŞİFA İSTER/DİLER RAB DE ONA AYAĞIYLA TORAKTA ÇUKUR KAZMASINI ÇIKAN SERİN SUYA GİRİP YIKANMASINI SONRA DA BU SERİN/SOĞUK SUDAN İÇMESİNİ ÖĞÜT VERİR BU ÖĞÜT HEM KENDİSİNE AİLESİNE VE RAB'BE İNANANLARADIR_Ben de bu ayete inanarak CORONA hastalarini SICAKLIĞI ayarlanabılır kaplıcalarda 36,5 derece suda yıkanmalarinin sağlanmasını suyun sıcaklığı BİR miktar düşürülerek hastanın tedavısi IÇIN vücut ısısının yükselmesınin önlenmesini anlatmaya çalışıyorum

  • Es19 Mart 2020 19:55

    Dus edin Allsh dünyadaki bilşm ekonom sitadi askeri gücü ve önderliği siz banladeşli pakşstanlı arap iranlı falan müslümanlara versin. Neden vermemiş de başkalarına vermiş. Eğer gücü onlara verseydi sürekli allah gücü mğslğmsnların olmadı istediği için diye vurgu yapar dururlardı. Allahın dediği olur

  • Rurtur19 Mart 2020 19:28

    Ben diyorum İslâm ülkeleri bencil ve aptal inanmıyorlar bunların kendilerine faydası yok değil indanlıga olsun ve bir türlü ders çıkartamıyorlar

  • Alp19 Mart 2020 13:16

    Allah öyle güzel bir din göndermiş ama dünyadaki çoğu müslüman bunu yorumlamaktan doğru uygulamaktan aciz. Cehalet diz boyu..

  • Yorum19 Mart 2020 11:37

    Neyse buda bir yöntem hastalığı aynanda herkese yaymışlar ölen ölsün kalan kalsın diyorlar herhalde öyle pandemi ikiyıl sürerse sürsün diyebilir dünyadaki ülkeler ama Bangladeş de öyle bişey olmayacak demiş bangladeşliler ingilterede özel önlemler almıyacam öyle okul tatil etmiyecem demişti buda bir yöntem tabi

  • edy19 Mart 2020 11:25

    Allah (CC) cahilleri, cahillik yapanları kayırmaz. bir müslüman ve bir kafir aynı anda denize düşse yüzme bilen (cahil olmayan ) kurtulur. sizinki tedbir almadan dua ya sığınmak olmuş.

  • nermin 19 Mart 2020 11:24

    Cehalet böyle bir şey işte.. Duanızı evde yapsanız Allah duymayacak mı...O her yerdedir... 

  • Bika19 Mart 2020 11:19

    25 bin kişi de karantinaya alınmalı.