E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBangladeş'in sahilini Türk gemisi koruyacak---

Bangladeş'in sahilini Türk gemisi koruyacak

Bangladeş'in sahilini Türk gemisi koruyacak
18 Ekim 2021 - 16:37 borsagundem.com

Umman ile geçen yıl ilk askeri gemi ihracatını yapan Türk şirketi Ares, şimdi de Bangladeş le görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa, ilk kez bir Türk şirketi, Bangladeş’e deniz aracı satacak

Savunma sanayisinde Türk firmalarının gözde pazarı Asya’da denizler de Türk firmalarına emanet ediliyor. Pakistan, Hindistan gibi ülkelerden gelen siparişlere bir yenisi daha ekleniyor.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Hint Okyanusu ile kıyısı olan Bangladeş, sahildeki güvenliğini Türk yapımı karakol gemileriyle sağlayacak. Bangladeş Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk firması Ares Tersanesi’nden sipariş vermeye hazırlanıyor. Bangladeş, Türk firmanın ürettiği Ares 150 Hercules OPV deniz aracından almak için görüşmelere başladı.

Bangladeş, bu alımı Sahil Güvenlik Hedefi 2030 adlı büyük bir modernizasyon planı çerçevesinde yapmak istiyor. Bangladeş'in şu anda 136 yüksek hızlı devriye botu, 4’ü Açık Deniz, 8’i kıyı devriyesi, 4’ü saldırı, 5’i de nehir devriye olmak üzere 170’e yakın gemisi bulunuyor.

UMMAN’IN İLK ANLAŞMASINI İMZALAMIŞTI

Antalya’da üretim yapan Türk şirketi Ares, geçtiğimiz yıl Umman ile özel bir anlaşma imzalamıştı. Türkiye’nin Umman Sultanlığı’na yaptığı ilk askeri gemi ihracatı olan ve 14 adet ARES 85 HERCULES Süratli Karakol Botu’nu içeren projedeki araçların tamamı bu yıl teslim edilecek. Ares ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile 122 botu kapsayan proje için anlaşmasını yapmıştı.

Ares’in Bangladeş ile görüşmelerde bulunduğu Açık Deniz Karakol Gemisi 48 metre uzunluğunda ve saatte 65 kilometre hız yapıyor. Bu hızıyla gemi, sınıfının dünyadaki en hızlı aracı olarak tanımlanıyor

ABD'den Gürcistan'a 'sarsılmaz' destek

 

Volvo'nun halka arzında fiyat aralığı belirlendi

 

İklim kaynaklı felaketler, finansal sistemi tehdit ediyor!

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Ekim 2021 18:14

    Halkının k.çında donu yok, biri iha istiyor, oteki afrıkalı sıha istiyor diğer bangladeş savaş araçları alıyor... milleti aç 1 litre sute muhtaç adamlarda ne ddır bu savaş ve silah tutkusu... hadi aldı iha, attı 2 roket :D onun malıyeti kaç kişinin gsmh sı :D ya bu fakir fukara bayılıyor silah alıp kovalakça yaşamaya... o silahmakınaları yerıne, çocuklarına adam gibi eğitim verseler, zaten herşeyi elde edebilirler. ama bidkei gibi 35 yaşına kadar okutursan o çocuk sana katkı deıl, sırtına kambur yuk olur devletın.