E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBalyoz'da bilirkişiye dava---

Balyoz'da bilirkişiye dava

Balyoz'da bilirkişiye dava
15 Şubat 2014 - 06:24 borsagundem.com

Askeri savcılık, Balyoz davasında hüküm giyen 11 askerin suç duyurusu üzerine bilirkişi raporunu hazırlayan Ahmet Erdoğan hakkında dava açtı

Balyoz davasında hüküm giyen 11 askerin suç duyurusu üzerine askeri savcılık bilirkişi raporunu hazırlayan Kara Pilot Kurmay Yarbay Ahmet Erdoğan hakkında ‘Gerçeğe aykırı bilirkişilik yaptığı’ gerekçesiyle dava açılmasına hükmedince bakanlık dosyaya el koydu.

Ayşegül Usta'nın Hürriyet'teki haberine göre Milli Savunma Bakanlığı’nın dosyayı istemesine tepki gösteren Balyoz davası avukatlarından Celal Ülgen, “TÜBİTAK’ın raporu etkisini kaybetti. Şimdi gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmak suçundan dava açılırsa ikinci ayak da kırılmış olacak. Balyoz davası için işte asıl o zaman iade-i muhakeme şartı hiç kimsenin reddedemeyeceği bir gerçeklikte doğmuş olacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) bu dosyayı istemesinin sebebi bence budur” dedi.

YARGILANACAKTI
Dosyayla ilgili ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ yönelik karara yapılan itirazın 25 Aralık 2013’te kabul edildiğine ve kararın kendisine 6 Şubat 2014’te ulaştığına dikkat çeken Avukat Ülgen şunları söyledi: “Kararı alır almaz 3. Kolordu Komutanlığı’nı telefonla arayıp askeri savcı ile görüştüm. ‘Bu karar gereğince şimdiye kadar siz iddianameyi hazırlayıp davayı açmış olmanız gerekirdi. Acaba bunu yaptınız mı? İddianamenin kabul edilmiş olması bile gerekir’ dedim. Savcı ‘Evet iddianameyi hazırladık. Hatta iddianame askeri mahkeme tarafından kabul edildi. Tam yargılamaya başlayacaktık ancak Ahmet Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı’na yazılı olarak başvurmuş. Bakanlık, dosyayı incelemek için bizden aldı ve dosya hâlâ orada’ dedi. Bildiğim kadarıyla bugüne kadar Milli Savunma Bakanlığı’nca yapılan böyle bir uygulama hiç yok, olamaz da. Askeri savcıların, askeri mahkemenin bir kararını Milli Savunma Bakanlığı’nın istemesi, dosyayı alması böyle bir prosedür yok yani. Ne olabilir? Bir suç unsuru vardır. Diyelim, Milli Savunma Bakanlığı disiplin kovuşturması yapmak üzere ister, tekrar geri gönderir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)