E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBalon korkusu bitmiyor---

Balon korkusu bitmiyor

Balon korkusu bitmiyor
18 Temmuz 2013 - 01:07 borsagundem.com

Sosyal medya siteleri son 3 çeyrek dönemde istedikleri performansı gösteremediler

İki sene önce Facebook'un kurucusu Jeff HammerBeacher, Bloomberg Businessweek'e verdiği röportajında ''Benim jenerasyonumdaki insanların sosyal medya hakkında tek düşündükleri, reklama insanların nasıl tıklamasını sağlarım idi, bu berbat bir şey'' şeklinde konuşmuştu.Şimdilerde bunun bitmesi mümkün gibi gözüküyor.
 CB Insights adında bir araştırma şirketi tarafından Salı günü açıklanan rapora göre Sosyal medya şirketleri son çeyrekte sermayesini sadece %2 oranında arttırabildiler. 2012'nin ortasından beri büyümeleri bitiş noktasına gelen girişim şirketleri bundan önce sermayeleri her çeyrekte en az yüzde 6 oranında arttırıyorlardı. 2011 senesinin 3. çeyreğinde ise Twitter'ın 3.8 milyar dolarlık toplam internet anlaşmasının %21'ini yapmasıyla tavan yapmıştı.
 Teknolojik yatırım şirketi Bridgescale'ın kurucu ortağı Matthew Cowan ''Bundan 11 yıl önce de internet şirketleri yine Nasdaq'da en yüksek seviyesine ulaşmıştı, doyum noktasına ulaşıldıktan sonra bu sona erdi. Şimdi yeni bir balon içerisindeyiz. Olan durum bu.''şeklinde konuştu.
 Eğer Cowan'ın haklı ise sosyal medya şirketlerini ilerleyen dönemlerde iyi şeyler beklemeyeceğe benziyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)