E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBallon d'Or ödülünü kazanan Messi, rekor kırdı---

Ballon d'Or ödülünü kazanan Messi, rekor kırdı

Ballon d'Or ödülünü kazanan Messi, rekor kırdı
03 Aralık 2019 - 00:05 borsagundem.com

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi kazandı.

France Football dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda, yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün sahibi, Lionel Messi oldu. 

Kariyerinde 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2015 yıllarının ardından bu ödüle layık görülen 32 yaşındaki Messi, altı kezle Altın Top'u en fazla kazanan futbolcu olmayı başardı.

2018-19 sezonunda Barcelona ile La Liga şampiyonluğu yaşayan Messi, attığı 36 golle de krallık yarışını zirvede tamamlamıştı. Arjantinli futbolcu, 2019 yılında şu ana kadar kulüp ve milli takım formasıyla 46 kez fileleri havalandırdı. 

Oylamada Liverpool'dan Hollandalı Virgil van Dijk ikinci, Juventus'tan Portekizli Cristiano Ronaldo üçüncü, Liverpool'dan Senegalli Sadio Mane dördüncü ve yine Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah beşinci sırayı aldı. 

Altın Top ödülünü beş kez kazanan Ronaldo, ödül törenine katılmadı. 

Öte yandan en iyi 21 yaş altı oyuncusuna verilen Kopa Kupası'nı Juventus'un Hollandalı yıldızı Matthijs de Ligt, yılın en iyi kalecisi ödülünü Liverpool'un Brezilyalı file bekçisi Alisson Becker, en iyi kadın futbolcu ödülünü ise ABD Milli Takımı ile bu yıl Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Megan Rapinoe kazandı.

France Football dergisinin 1956-2009 yıllarında verdiği Altın Top ödülü ile FIFA'nın 1991-2009 senelerinde seçtiği Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü, 2010'da FIFA Altın Top adı altında birleşmişti. FIFA ve France Football dergisi, FIFA Altın Top ismiyle verilen yılın futbolcusu ödülünün ortaklığına 2016'da son vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah03 Aralık 2019 12:23

    Oynanan futboldan keyif almak disiplini en üst noktada yaşamak daha doğrusu turnuva takımı olabilmek öncelik amaç bu olmalı ve hucum futbolu oynamasıdır Avrupa Şampiyonasında en kuvvetli bölgemiz orta saha ve defansımız takım yönünde birlikte hareket ederlerse kısıtlı forvet oyuncularımız olmasına rağmen roma da İtalya'yı yeneriz hemde iyi üst düzey futbolla.

  • Emrah03 Aralık 2019 12:08

    Bir yorum arkadaşım futbol brezilya gözüyle şovdur ve şov yeri olarak görürler futbolu ve keyif almak için oynarlar 5 kez dünya kupası şampiyonudur.Alman gözüyle futbol iştir,ve iş gözüyle bakarlar disiplin ve ciddiyet hep en üst seviyede bakarlar  4 kez dünya kupası şampiyonudur futbola nereden baktığına bağlı daha doğrusu futbol yaşam biçimdir insanlar keyif almak için izler Alman disiplini yada Brezilyalı rahatlığı sahaya karakter yansımasıdır futbol.geniş düşün orta yolda buluşuruz. :) 

  • Emrah03 Aralık 2019 03:24

    Ronaldoya en çok Messi yi izleme rekoru ödülü versinler daha iyi olur. ronaldo 10 sene erken doğsa her şey farklı olurdu kaderini yaşıyor.

  • Bir yorum03 Aralık 2019 00:16

    Altı üstü top sürüyor!  Başka ne?  Topunun da kupasının da ayakkabısının da!

  • Bir yorum03 Aralık 2019 08:00

    Dünya da o kadar olumsuzluk varken Dünya yı böyle boş işlerle meşgul etmek insanları abartmak bir nevi  ilahlaştırmaktır.  Milyonlarca kişinin stadyumlarda ....nı yırtarak bağırması aptalca ahmakça bir iştir.  İspanyol diktatör Viktor Salazar ''bana  yüz bin kişilik uyku tulumu(stadyum)  yapın demişti.  İnsanların bir film artistine  sporcuya taparcasına (ki bunun örneklerini çok bariz görüyoruz)  hayran olması kişilik bozukluğu, kültürsüzlüğünün ve ahmaklığının  bariz alametidir. İnsanlığın odaklanması gereken Dünya da zulme ve işleyişe karşı durmaktır!  Yaşın küçük olduğundan pek anlayacağını zan etmiyorum!

  • Emrah03 Aralık 2019 03:20

    Niye okuyorsun o zaman.sizde sürün görelim bileklerinizin kıvraklığını tekniği, fizik gücünü, oyun okumayı yönlendirmeyi.