E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBalıkesir’de 400 milyonluk borsa dolandırıcılığı---

Balıkesir’de 400 milyonluk borsa dolandırıcılığı

Balıkesir’de 400 milyonluk borsa dolandırıcılığı
27 Haziran 2022 - 08:14 borsagundem.com

Borsada 'büyük para kazandıracağız' vaadiyle para toplayan şebekenin kurduğu tuzak, savcılığa yapılan şikayet sonrası ortaya çıktı.

Balıkesir’deki dev Ponzi oyunu, yüzlerce mağdurun şikâyetleri sonucu ortaya çıktı. Merkezinde Susurluk’un yer aldığı, Balıkesir merkez ve diğer ilçelerinde yüzlerce kişiden yatırımlarını borsada ve kriptoda değerlendirmek amacıyla para toplayan şebekeye toplamda 400 milyon lira kaptırdığı öğrenildi. Volkan O adlı kişinin başını çektiği şebeke müşterilerine bankalardan kredi çektirip, hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırdığı öğrenildi.

Türkiye’de binlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank olayının bir benzeri Susurluk’ta yaşandı.

Gazetekspres.com’un haberine göre Volkan O’nun başını çektiği Ö.T, Y. D, C.G., Ü.G, C.Ç, M.K, Ö,Ç’nin içinde yer aldığı şebekenin insanlardan yatırımlarını borsa ve kriptoda değerlendirip yüksek kazanç verme vaadiyle paralarını aldığı, belli bir süre ödeme yaptıktan sonra geri ödeme yapmadığı öğrenildi.

Sisteme giriş yapan kişilere ilk aylarda yüksek kar miktarları veren şebekenin, yaptığı düzenli ödemeler sonrasında müşteri portföyünü de genişlettiği bilgisine ulaşılırken vurgunun 400 milyon lirayı bulduğu belirtildi. Şebekenin insanlardan parayı banka kredisi çektirterek ya da hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırarak aldığı öğrenildi.

SADECE BİR KİŞİ 10 MİLYON LİRA YATIRMIŞ

Mağdurlar paralarını alamadıklarından dolayı Volkan O’nun Susurluk’taki işlerini takip eden bir kişiyi dövmesi sonrası konu yargıya taşındı. Mağdurlar, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle V.O ve diğer kişilerden şikayetçi olurken sistemde 400 kişinin mağdur olduğu ve her geçen gün şikayetçi sayısının arttığı belirtildi. Sadece bir iş insanın bir defada 10 milyonu aşkın bir tutarı Volkan O’ya verdiği bilgisine ulaşılırken doktorların, esnafların, çiftçilerin, müteahhitlerin, memurların sisteme yüklü tutarlarda para yatırdığı vurgulandı.

Öte yandan savcılığa şikayette bulunanların yoğunlukta yüksek meblağlar yatıran kişiler olduğu belirtilirken, düşük miktarda para yatıran bir çok kişinin de şikayette bulunmadığı öğrenildi.

SPK'dan 'derinhisse'yi yöneten Önder Tavukçuoğlu'na yüklü para cezası

 

Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu Teknosa'da yakalandı

 

SPK'dan Önder Tavukçuoğlu hakkında suç duyurusu

 

SPK Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu'nu yakaladı

 

Önder Tavukçuoğlu, Dardanel operasyonunda yakayı ele verdi

 

Sosyal medya dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeşillendir susurluk28 Haziran 2022 11:03

    inşaatçı eski ilçe başkanı garson yağcı ve sütçü hacı deniyor babalar susurluk 400 milyon saklanmaz

  • Çakır 27 Haziran 2022 21:06

    Memleket zengin dolu

  • susurluklu27 Haziran 2022 15:41

    bunların hiç biri susurluğun yerlisi değil dışarıdan gelme tipler ilçenin de adını çıkardılar. garsonluktan bir anda jiplere bindi bu tayfa çok şeyde söyleniyor söylentiler ayyuku geçti batırılanların haddi hesabı yok yazık insanlara  yapan ettiğini bulsun. 

  • Yıldırım Çınarlı 27 Haziran 2022 14:24

    Ah bu yurdumun zahmetsiz havadan para kazanmak isteyen ahmak insanları bu kaçıncı arkadaş hala bu tuzağa düşmesi için insanın süzme salak olması gerekli sonuç ortada

  • Bunu27 Haziran 2022 11:35

    Normal sonuç bedava para ceptekilerden pahalıdır öğrenmiş oldular.

  • Kurumlar Göreve27 Haziran 2022 11:24

    İlgili kurumları göreve davet ediyorum. Bu şekilde insanların milli duygularını kullanarak rant sağlayanlara ibretlik bir ceza verilmeli 

  • horoz27 Haziran 2022 11:22

    denizliye eşsiz katkıları olmuştur. sağ olsun çok kimse hala kendini toplayamadı. boşananlar hayatı sönenler. yerli ve milliyiz ama her zaman aman şehit haberlerini atlamayalım getir abi ... 

  • uğur27 Haziran 2022 11:19

    eski tuncay mı bu?

  • yerli ve milli27 Haziran 2022 11:20

    üstüne bastın muhterem zattır ayağını kaldır

  • deriiiin deriiiin dep deriiin27 Haziran 2022 09:07

    büyük reis bebek hisseci deriiiin deriiiin mi o Ö.T :) yerli ve millici bir abi idi kendisi hubvc gibi değerli katkıları olmuştu borsa camiasına spk da pek sever kendisini sık sık bülteninde yer verir.

  • fafa27 Haziran 2022 09:04

    Yabancıya paralarını,altınlarını emananet edenler,bu paraları yerden mi süpürüyorlar nasıl emanet ediyorlar aklım almıyor.Her gün bir kişi milyonlarla ortadan kayboluyorlar.