E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırın tonu 7 bin dolara yaklaştı---

Bakırın tonu 7 bin dolara yaklaştı

Bakırın tonu 7 bin dolara yaklaştı
21 Ekim 2020 - 11:23 borsagundem.com

Bakır, yükselişini sürdürerek ton başına 7 bin dolara yaklaşarak 2018 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Lundin Mining Corp., ücret konusunda işçileriyle anlaşmaya varamamasının ardından, grev ve protestolar sebebiyle Candelaria madenindeki faaliyetlerini gece yarısından itibaren askıya aldı.

Söz konusu faaliyetler, Şili'de BHP Group ve Codelco'nun sahip olduğu dev madenlerin toplam üretiminin çok küçük bir kısmını oluşturuyor olsa da dünyanın en büyük üreticisinin karşı karşıya olduğu risklerin altını çiziyor.

Bakır, mart ortasında görülen düşük seviyeden, küresel arzın azalmasıyla birlikte neredeyse yüzde 60 yükseldi. Üretimin, pandemiden dolayı ikinci yılda da azalması bekleniyor. Diğer yandan Çin'in talebi ve üretimi istikrarını korudu.

Jinrui Futures Co. notunda “ABD teşvik görüşmeleriyle ilgili olarak iyi sinyaller var. Bakır, virüse ilişkin aşı dahil haberlere dayalı dalgalanabilir.” dedi.

Londra Metal Borsası'nda işlem gören bakırın tonu yüzde 1.1 yükselerek 6,973.50 dolar ile Haziran 2018'den beri en yüksek seviyeye tırmandı. Çin'in bakır üretimi yüzde 10.3 artışla geçen ay 909 bin ton (günlük 30 bin 300 ton) oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)