E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırda temkinli hareket---

Bakırda temkinli hareket

Bakırda temkinli hareket
22 Mart 2023 - 08:43 borsagundem.com

Bakır, Fed kararı öncesi güçlü piyasa temelleri tarafından desteklenirken, yatay seyretti

Bakır fiyatları, güçlü piyasa temelleri tarafından desteklenirken, Fed'in faiz kararı öncesinde temkinli hava nedeniyle çok az değişiklik gösterdi.

Londra Metal Borsası'nda üç aylık bakır, geçen Çarşamba günü iki ayın en düşük seviyesinden bu hafta toparlanarak TSİ 07.32'de yatay seyrederek 8.759,50 dolar/tondan işlem gördü.

Fed dünden itibaren iki günlük toplantıya başladı ve yatırımcılar, merkez bankasının bugün faizleri 25 baz puan artırıp artırmayacağı veya bu ayki artışlara ara verip vermeyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs ayı bakır kontratı, %0,7 artışla 67.850 yuan/tona (9.853,75 dolar) yükseldi.

Analistlere göre makro belirsizliğe rağmen, kısıtlı arz zeminine karşı Çin'den gelen talebin artmasıyla piyasalara sağlam temeller yardımcı oldu.

Demir cevheri, talep görünümü endişeleriyle düşüşünü sürdürdü

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in ham çelik üretimini yaklaşık %2,5 oranında azaltma düşüncesinin geçici olarak baskı altına aldığı talep beklentileri nedeniyle kayıplarını artırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.09'da %1,47 düşerek 871,50 yuan/ton (125,54 dolar) ile 15 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Singapur Borsası'nda, Nisan vadeli demir cevheri, TSİ 05.22'de %1,53 düşerek 121,6 dolar/ton ile 14 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye indi.

Analistler, ham çelik üretim kesintileri haberlerinin kısa vadede hammadde piyasasında endişe yaratabileceğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,27 düşüşle 4.135 yuan/tondan işlem görürken, sıcak haddelenmiş rulo %0,65, filmaşin %2,14 ve paslanmaz çelik %0,41 değer kaybetti.

TCBM'den Turkonay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri'ne faaliyet izni

 

Piyasalar Fed'e odaklandı! Belirsizlik sisi hakim

 

Piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)