E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırda 2 haftanın zirvesi, devamı gelecek mi?---

Bakırda 2 haftanın zirvesi, devamı gelecek mi?

Bakırda 2 haftanın zirvesi, devamı gelecek mi?
15 Mart 2021 - 09:16 borsagundem.com

Çin verileri ve arz endişeleri bakır fiyatlarını 2 haftanın zirvesine çıkardı. Şili'de Codelco, önümüzdeki 3-4 yılda bakır talebinin ve fiyatlarının artmasını bekliyor

Bakır fiyatları, Çin'de sanayi verilerinin beklenenden daha hızlı artması ve küresel arz endişelerinin yeniden yükselmesi nedeniyle yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, TSİ 06.50'de %0,4 artarak 9.124,50 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat erken işlemlerde 9.199,50 dolar ile 3 Mart'tan beri en yüksek seviyesini gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bakır kontratı, %1,1 artarak 67.770 yuan/tondan (10.421 dolar) işlem gördü. Erken işlemlerde 68.230 yuan ile 3 Mart'tan beri en yüksek seviyeye vardı.

Çin'de Ocak-Şubat sanayi üretimi %35,1 artarak beklentileri aştı. Bunun yanında küresel arz açığı beklentisi fiyatları destekledi.

LME'de alüminyum %1,1, çinko %0,8 ve kurşun %0,2 arttı.

Şili'de Codelco, önümüzdeki 3-4 yılda bakır talebinin ve fiyatlarının artmasını bekliyor

Dünyanın en büyük bakır üreticisi Şilili Codelco'nun Yönetim Kurulu Başkanı Juan Benavides, gelecek 3-4 yıl botunca bakır talebinin yükselmeye devam etmesini beklediklerini açıkladı. Benavides,  fiyatların da 3 dolar/pound ya da daha yüksekte seyretmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Fastmarkets online seminerinde konuşan Benavides, 3-4 yılı içinde talebin yılda %2-3 artmasını, arzın ise yine %2,3 artmasını beklediğini söyledi.

Temellerin çok sağlıklı olduğunu belirten Şilili yönetici, genel olarak bakır için piyasanın iyi olmasını beklediğini belirtti.

Petrol 80 doları görür mü?

 

Altın, Fed’den hamle bekliyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)