E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırda 15.000 dolar beklentisi---

Bakırda 15.000 dolar beklentisi

Bakırda 15.000 dolar beklentisi
09 Ekim 2023 - 15:52 borsagundem.com

Londra Metal Borsası'nın bugün düzenlediği bir etkinliğe katılanlar arasında yapılan anket, gelecek yıl temel metaller arasında en iyi yatırımını bakır olacağını gösterdi.

Londra Metal Borsası (LME) etkinliğine katılanlar arasındaki ankette bakır %53 oy ile gelecek yıl en çok yükseliş göstermesi beklenen temel metal oldu. Kalay %23 ile ikinci sırada yer alırken, diğerleri %4-9 arasında oy aldılar.

Citibank'tan analist Max Layton, bakırın yakın vadeli görünümü için orta derecede düşüş eğilimli olduğunu, ancak makro-ekonomik büyüme endişeleri azaldığında fiyatların muhtemelen yükseleceğini söyledi.

Pazartesi günü 8.100 dolar civarında olan LME bakır fiyatının 2025 yılında ton başına 12.000 ila 15.000 dolara çıkabileceğini belirten Layton, enerji dönüşümü için artan talebin maden üretimindeki artışlarla karşılanamayacağını söyledi.

Harbor Aluminium danışmanlık şirketinden Jorge Vazquez de oyların yalnızca %5'ini alan alüminyumun, özellikle Çin'deki geri dönüştürülmüş malzeme üretimindeki büyük artışlar nedeniyle aşağı yönlü bir görünüme sahip olduğunu söyledi.

Emtia piyasasında 'Fed' düşüşü

 

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

Bakır fiyatları yükselişte, demir düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)