E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakıra zayıf dolar desteği---

Bakıra zayıf dolar desteği

Bakıra zayıf dolar desteği
23 Mart 2023 - 08:40 borsagundem.com

Bakır, doların zayıflaması ile arttı, yatırımcılar talep görünümünü izliyor. Demir cevheri fiyatları ise Fed'in duraksama işareti ve Çin'de üretim kısıtlamasının gevşemesiyle arttı

Bakır fiyatları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın faizleri duraklatma beklentisine girmesiyle zayıflayan doların desteğiyle yükseldi ve piyasa arz ve talep görünümüne odaklandı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.24'te %0,3 artışla 8.917 dolar/tona yükseldi ve 15 Mart'tan bu yana rallisini genişletti.

Dolar, Fed'in faizleri 25 baz puan artırmasının ardından yedi haftanın en düşük seviyelerine yakın seyretti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bakır, %0,7 artışla 68.530 yuan/tona (10.024,43 dolar) çıktı.

Analistler, odağın artık temellere dönmesinin muhtemel olduğunu belirterek, hissiyatın bu haftanın başlarında Çin'de daha güçlü talep işaretleri tarafından desteklendiğini kaydetti.

Bu arada, Çin'de 2023'ün ilk iki ayında rafine bakır üretimi yıllık %10,6 artışla 1,95 milyon tona yükseldi.

LME'de çinko %0,2, kalay %0,7 düştü, kurşun %0,4, alüminyum %0,4 arttı.

Singapur'da demir cevheri, Fed'in duraksama işareti ve Çin'de üretim kısıtlamasının gevşemesiyle arttı

Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Fed'in faiz artırımlarını duraklatma sinyali vermesinin ardından güvenin iyileşmesiyle toparlandı.

Singapur Borsası'nda Nisan vadeli demir cevheri, TSİ 05.11'de %1,31 artışla 121,85 dolar/tondan işlem gördü ve üç günlük kayıplarını kapatmaya doğru ilerledi.

FMOC üyeleri dün bir miktar ek sıkılaştırmanın mümkün olabileceğini belirttiler, ancak bankacılık sektöründeki son kriz nedeniyle gelecekteki artışları duraklatmanın eşiğinde olduğuna işaret ediliyor.

Öte yandan Çin'in kuzeyindeki Handan ve Tangshan şehirleri, hava kalitesi iyileşirken son üretim kısıtlamalarını kaldırmaya karar verdi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.15'te 870,5 yuan/ton (127,04 dolar) seviyesinde konsolide oldu.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömür sırasıyla %0,9 ve %0,37 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,14 artışla 4.160 yuan/tona çıktı, sıcak haddelenmiş rulo %0,33 ve filmaşin %0,4 artış gösterdi.

Paslanmaz çelik %0,57 değer kaybetti.

Goldman'dan altın tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)