E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır yükselişe geçti---

Bakır yükselişe geçti

Bakır yükselişe geçti
04 Aralık 2013 - 10:26 borsagundem.com

Bakır, Çin'deki stokların azalması ve imalat verileriyle tekrar yükselişe geçti

Bakır fiyatları, Çin'deki stokların azalması ve imalatın bakırın en büyük tüketicileri Çin ve ABD'de artmasıyla, son üç günde ilk defa yükselişe geçti.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli metalin fiyatı yüzde 0.6 artışla 6,998.75 doları buldu ve Tokyo saatiyle 16:23'te 6,979 dolardan işlem gördü. Fiyatlar dün 19 Kasım'dan beri en düşük gün içi seviye olan 6,938 dolara inmişti. Bugünün artışı yıl geneli kayıplarını yüzde 12'ye geriletmiş oldu.

LME'de işlem gören bakır stokları Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine düştü. 1 Aralık'ta yayımlanan Çin'in resmi Satınalma Yöneticileri Endeksi Kasım'da 51.4 puan çıkarak, Ekim'deki 18 aylık en yüksek seviyesine ulaştı. 50 puanın üstündeki değerler genişleme sinyalleri olarak kabul ediliyor. ABD'de geçen ayki imalat genişlemesi beklenmedik bir şekilde son iki senenin en büyük ivmesinde arttı.

Tokyo merkezli Nihon Unicom Inc'nin araştırma genel müdürü Hiroyuki Kikukawa, "Bu hafta azalan stokların ve pozitif imalat verilerin etkisiyle teknik sıçrama görüyoruz," dedi ve yatırımcıların, Fed'in tahvil alımını ne zaman azaltacağıyla ilgili tüyolar verebilecek bu hafta gelecek olan ABD istihdam verilerini yakından izlediğini belirtti.

Resmi verilere göre, LME stokları düşüşün 22. gününde 418,750 tona geriledi. LME'e tarafından işlem gören depolardan bakır siparişleri yüzde 2.6 artışla, 14 Kasım'dan beri en yüksek seviye olan 269,150 tonu buldu.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası bugün yüzde 0.4 yükselişle ton başına 50,360 yuana (8,267 dolar)  çıktı. Mart vadeli bakırın New York merkezli Comex'teki fiyatı yüzde 0.3 artışla, pound başına 3.178 doları gördü.

LME'de alüminyum, çinko, nikel, kalay ve kurşun artış gösterdi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)