E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatlarında yükseliş---

Bakır ve demir fiyatlarında yükseliş

Bakır ve demir fiyatlarında yükseliş
27 Haziran 2022 - 08:57 borsagundem.com

Bakır ve demir fiyatları Çin'de Kovid kısıtlamalarının gevşemesinin talep umutlarını yükseltmesiyle arttı

Londra'da bakır fiyatları, Çin'deki Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin talepte canlanma umutlarını artırmasıyla yükseldi, ancak hızlı faiz artırımları nedeniyle küresel ekonomik yavaşlama korkuları kazançları sınırlı tuttu.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, Cuma günü Şubat 2021'den beri en düşük seviyesi olan 8.122,50 dolar/tona düştükten sonra, bugün TSİ 07.41'de %0,5 artışla 8.420 dolar/tona çıktı.

Shanghai'de Ağustos vadeli bakır kontratı, gün ortası işlemlerinde %0,6 düşerek 64.040 yuan/tona (9.579,37 dolar) geriledi.

Cumartesi günü Pekin, ilk ve orta dereceli okulların yüz yüze derslere devam etmesine izin vereceğini bildirdi ve Shanghai'nin en üst parti yöneticisi, şehrin iki ay içinde ilk kez sıfır yeni yerel vaka bildirmesinin ardından Kovid-19'a karşı zafer ilan etti.

Analistler, durgunluk korkularının hala ufukta olmasına rağmen Fed eğrisinin yeniden fiyatlanması nedeniyle bir iyimserlik ışının parladığını ifade ediyor.

LME'de alüminyum %0,2 düşüşle 2.451 dolar/tondan, çinko %0,6 artışla 3.370 dolar/tondan, kurşun %2,4 artışla 1.961 dolar/tondan ve kalay %6 artışla 26.055 dolar/tondan işlem gördü.

ShFE'de alüminyum %0,4, çinko %3,6, nikel %0,2, kurşun %1,3 ve kalay %0,1 düştü.

Demir cevheri 1 haftanın zirvesine çıktı

Dalian ve Singapur'da gösterge demir cevheri vadeli işlemleri, Çinli çelik üreticilerinin fırınları yeniden başlatacakları umutlarıyla desteklenerek bugünkü işlemlerde bir haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Shanghai'de Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi ve birçok Çin kentindeki testlerin kaldırılması veya gevşetilmesi de piyasaları canlandırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %5 artışla 782,50 yuan/ton (117 dolar) ile 20 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Singapur Borsası'nda, Temmuz kontratı, %5,7 artışla 120,60 dolar/tona çıkarak 20 Haziran'dan bu yana en güçlü seviyesine ulaştı.

Analistler, geçen hafta görülen piyasa paniğinin hafiflediğini belirtti. Ancak analistler, Çin'in demirli kompleksinin genel görünümünün temelden değişmediğini kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,9 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %1 arttı. Paslanmaz çelik %3,2 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,6 ve kok kömürü %1 yükseldi.

Piyasalarda karışık hafta

 

BDDK'nın kararı borsaya nasıl yansıyacak?

 

Petrol piyasasında G-7 Zirvesi etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)