E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir haftalık kazanca hazırlanıyor---

Bakır ve demir haftalık kazanca hazırlanıyor

Bakır ve demir haftalık kazanca hazırlanıyor
02 Aralık 2022 - 08:52 borsagundem.com

Bakır fiyatları, daha yavaş faiz artışı ve Çin'de talep umudunun desteği ile, demir cevheri ise Çin'de yeniden açılma beklentilerinin desteği ile haftalık kazanca ilerliyor

Bakır fiyatları bugün verilerin küresel sanayi üretimde bir düşüş olduğunu göstermesinin ardından geri çekildi, ancak ABD'de faiz artışlarının daha yavaş tempoda olacağı ve Çin'de güçlenen talep beklentileri üzerine haftalık kazanca hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeki bakır, erken saatlerde %0,2 düşüşle 8.318 dolar/tondan işlem gördü ancak bu hafta şimdiye kadar %3,9 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda ocak vadeli bakır kontratı, %0,2 artışla 65.750 yuan/tona (9.316,99 dolar) yükseldi.

Dün ABD'de Kasım ayı imalat faaliyeti verilerinin iki buçuk yılda ilk kez daraldığı göstermesinin ardından risk iştahının azaldığı bildirildi.

Küresel olarak, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerde fabrika üretimi düştü, ancak Avrupa'da gerileme hafifledi.

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artışlarının Aralık ayına kadar yavaşlayabileceğini söylemesinin ardından fiyatlar desteklendi. Bunun yanında Çin'in sıkı Kovid önlemlerini gevşetme işaretleri diğer destekleyici faktör oldu.

LME'de alüminyum %0,1, çinko %0,7, kurşun %0,3 düştü.

Demir cevheri, Çin'de yeniden açılma beklentilerinin desteği ile haftalık kazanca ilerliyor

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in sıkı Kovid-19 kısıtlamalarını gevşeterek talep duyarlılığını artıracağı beklentisiyle bugünkü işlemlerde arttı ve haftalık kazanca doğru ilerliyor.

Dalian Emtia Borsası'nda ocak vadeli demir cevheri, erken saatlerde %0,8 artışla 776,5 yuan/tona (109,97 dolar) çıktı ve bu hafta şimdiye kadar yaklaşık %5,2 arttı.

Singapur Borsası'nda, aralık vadeli demir cevheri %1,.3 artışla 104,.30 dolar/tona yükseldi.

Çin'in önümüzdeki günlerde Kovid protokollerini gevşeteceğini ve kitlesel testleri azaltacağını duyurmaya hazır olduğu bildirildi.

Analistler, sıfır Kovid politikasından uzaklaşmanın çelik ve demir cevheri için daha güçlü bir talebe dönüşme şansını artıracağını belirtiyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %0,5, filmaşin %0,9 ve paslanmaz çelik %0,1 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,6 düştü, kok kömürü %0,7 arttı.

Gram altın rekor kırdı

 

Altının kilogramı 1 milyon 58 bin 250 liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)