E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatları arttı---

Bakır ve demir fiyatları arttı

Bakır ve demir fiyatları arttı
20 Nisan 2022 - 10:41 borsagundem.com

Londra'da bakır fiyatları, Çin'de daha fazla teşvik umuduyla artış yaşadı. Ancak güçlü dolar kazancı sınırladı. Çin'de Kovid-19 önlemlerinin bazı bölgelerde gevşetilmesiyle demir cevheri toparlandı


Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün iki haftanın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra bugün TSİ 04.57'de %0,1 artarak 10.314 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai'de Mayıs vadeli bakır kontratı %0,9 düşerek 74.470 yuan/tona (11.630 dolar) geriledi.

Çin Merkez Bankası, finansal kuruluşları uyararak Kovid'den etkilenen hizmet yoğunluklu sektörlere ve küçük şirketlere desteği hızlandırmalarını istedi. Bunun yanında banka faiz oranlarını beklentilerin aksine sabit tuttu.

Demir cevheri toparlandı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in bazı bölgelerinde Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesiyle erken işlemlerde düşüşten sonra toparlandı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah seansı sonrasında %0,4 artarak 918 yuan/tona (143,51 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda Mayıs kontratı, %1,6 artarak 153,20 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Jilin ve Shandong'da salgın kontrollerinin gevşetilmesi haberlerinin yanı sıra Pekin'de daha fazla morgage ve mavduat faiz indiriminin piyasaları desteklediğini belirtti.

ShFE'de inşaat demiri %1,4, sıcak haddelenmiş rulo %1,1 arttı. Paslanmaz çelik %0,5 geriledi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %2, kok kömürü %1,5 düştü

Altın reel getiri etkisiyle geriledi

 

Petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)