E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir cevheri fiyatları yükselişte---

Bakır ve demir cevheri fiyatları yükselişte

Bakır ve demir cevheri fiyatları yükselişte
26 Ağustos 2022 - 08:45 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri fiyatları yükselmeye devam ediyor. Çin'in ekonomiye yeni desteklerinin talebi artıracağı beklentileri ile bakır fiyatları da yükseldi.


Çin'de çelik üreticilerinin ham madde alımlarını ve üretimlerini artırmaları, düşük stoklar demir cevheri fiyatlarında yukarı hareketin devam etmesini sağlıyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri fiyatı yüzde 2,3 artarak 730 yuan/ton seviyesine çıktı.

Singapur Borsası'nda ekim vadeli demir cevheri fiyatı yüzde 2,1 artarak 105,255 dolar/ton seviyesini görürken, spot demir cevheri fiyatı 105,50 dolar/ton seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Şanghay'da bu sabah sıcak haddelenmiş çelik kangal fiyatı yüzde 0,4 artarak 4096 yuan/ton, paslanmaz çelik yüzde 1 artışla 15 bin 350 yuan/ton seviyesine yükseldi.

Bakır fiyatlarında yön yukarı

Stokların azalmakta olduğu bir dönemde Çin hükümetinin ekonomiye desteklemek için yeni tedbirler ortaya koyacağını duyurması bakır fiyatlarını yükseltiyor.

LME'de 3 ay vadeli bakır fiyatı bu saban 8186 dolar/ton seviyesini gördü. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,26 artışla 8163 dolar/ton seviyesinde. Bakır fiyatı bu hafta yaklaşık yüzde 1 yükseldi.

Şanghay'da da Eylül vadeli bakır fiyatı düne göre yüzde 1,7 artışla 63 bin 480 yuan/ton seviyesini gördü.

15 Temmuz'da son 20 ayın en düşük seviyesini gören bakır fiyatı, bu dip seviyeden yüzde 17 yükseldi. Ancak fiyat hala Mart ayındaki rekorun yaklaşık yüzde 25 altında.

Peru'da bakır fiyatları 2023'te düşebilir

 

Altın ve gümüş Jackson Hole toplantısına hazırlık yapıyor

 

Asya borsaları ve dolar Powell etkisiyle yükselişte

 

Talepte iyileşme işaretleri petrol fiyatlarını yükseltiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)