E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır toparlanıyor---

Bakır toparlanıyor

Bakır toparlanıyor
06 Ağustos 2015 - 11:28 borsagundem.com

Bakır, Çin dökümcülerinin satışlara limit getirmesi ile birlikte ayı piyasasından toparlanıyor

Bakır ayı piyasasından ralli yapıyor. Çinli dökümcüler, yurtiçi fiyatların karlı olmaması sebebiyle satışları düşürüyor.

Bakır, 5 Mayıs’taki seviyesinin yüzde 20 aşağısında kapanış yapmasının ardından yüzde 0.8 toparlandı. Bakır, Çin’deki ekonomik toparlanmadan olumsuz etkileniyor. Çin, dünya bakır arzının yaklaşık yüzde 40’ını tüketiyor.

Gümrük entrepolarında bakır stokları Temmuz ayında 4 aydan bu yana ilk kez gerileme gösterdi. Dökümcüler, fiyatların uygun seviyenin yüzde 11 aşağısında olduğunu belirtiyor ve bakır stokluyorlar. Bloomberg istihbaratı analistleri Yi Zhu ve Kenneth Hoffman, stokların yüzde 4 gerileyerek 650,000 tona indiğini belirtti. Gerileyen arz ithalat primlerini yukarı itiyor.

Şanghay’daki Shenyin & Wanguo Futures Co. bakır analistlerinden Li Ye, “Çinli dökümcüler yurtiçi arzı sınırladı ve bence bazı yerel madenlerde maliyetinin yükselmesi ile birlikte üretimde düşüş gelebilir. Bu faktörler bakırda yükseliş getiriyor” dedi.

Bakır, Londra Metal Borsası’nda işlem gören 6 ana metal arasında ayı piyasasına düşen son metal oldu. Bakır Çarşamba günü ayı piyasasına düştü. Fiyatlar, Çin ekonomisinin 1990’dan bu yana en yavaş hızda genişleme göstermesi ile birlikte 6 yılın en düşük seviyesine indi. Çin’in özel imalat sanayi göstergesi Pazartesi günü 2 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bakır, 5,178 dolardan kapanış yapmasının ardından kazançları yüzde 0.6’ya düşürdü ve Hong Kong saati ile 15.00’te 5,212 dolardan işlem gördü. Bakır vadelileri Şanghay’da yüzde 0.2 gerileyerek ton başına 38,050 yuandan alıcı buldu. Comex kontratları yüzde 0.3 yükseldi. Nikel ve çinko geriledi. Alüminyum yatay seyretti. Kurşun değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)