E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında 'Çin' düşüşü---

Bakır fiyatlarında 'Çin' düşüşü

Bakır fiyatlarında 'Çin' düşüşü
21 Şubat 2023 - 08:38 borsagundem.com

Bakır fiyatlarında, zayıf Çin talebiyle düşüş yaşandı

Londra'da bakır fiyatları, yatırımcıların talepte toparlanma umutlarına rağmen Çin'de cansız tüketime ilişkin endişelerin risk duyarlılığını azaltmasıyla düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.11'de %0,7 düşerek 9.080 dolar/ton ile dün gördüğü iki haftanın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart kontratı, LME'deki gece kazancını takip ederek %1 artışla 69.720 yuan/tona (10.151,87 dolar) yükseldi.

Kovid-19 sonrası Çin'de talep toparlanması umutları fiyatları destekledi, ancak bazı piyasa katılımcıları Şubat ayında erken bir toparlanma umut edenleri hayal kırıklığına uğratarak şimdi toparlanmanın Mart ayında başlamasını bekliyor.

LME'de alüminyum %0,8 düşüşle 2.438,50 dolar/tona geriledi.

Shanghai Securities News dün geçtiği habere göre, Çin'in Yunnan eyaleti, alüminyum üreticilerinden elektrik kesintisi nedeniyle elektrik tüketimini daha da kısmalarını istedi ve bu da potansiyel olarak yıllık alüminyum üretim kapasitesini yaklaşık 740.000 ton azalttı.

Demir cevheri, BHP'nin Çin'de talebin canlanacağı beklentisi ile 130 dolar/tonu aştı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, dünyanın borsada işlem gören en büyük madencilik şirketi BHP Group'un Çin'in ekonomisinde bir toparlanma beklediğini açıklamasının ardından 130 dolar/tonu aştı.

BHP CEO'su Mike Henry, BHP'nin güveninin, takvim yılının başından bu yana yeni krediler, konut fiyatları ve iş duyarlılığı anketleri de dahil olmak üzere canlandığını belirtti.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs ayı demir cevheri %3,4 artışla 918,50 yuan/tona (133,83 dolar) çıktı ve Dalian'da Temmuz 2021'den bu yana işlem yapılan emtia için en güçlü seviye oldu.

Singapur Borsası'nda, Mart kontratı 11 dolardan fazla, yaklaşık %9 artışla 139,80 dolar/tona çıkarak geçen yılın Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, Çin'in çelik talebindeki toparlanmanın kırılgan filizleri yavaş yavaş güçlü kökler geliştirmeye işaret ettiğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve filmaşin %1,6, sıcak haddelenmiş rulo %1,1 ve paslanmaz çelik %1,5 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,2 ve %1,9 arttı.

Petrol fiyatında düşüş

 

Alüminyumda Rus tarifesi, Çin'e yarayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)