E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında artış---

Bakır fiyatlarında artış

Bakır fiyatlarında artış
24 Kasım 2022 - 08:41 borsagundem.com

Bakır fiyatları bugün yukarı yönlü hareket etti. Söz konusu harekette Çin'deki emlak desteği ve doların gevşemesi önemli bir paya sahip oldu.

Bakır fiyatları, Çin'in emlak sektörüne destekleyici önlemleri, doların zayıflaması ve Fed'in daha yavaş faiz artışı sinyali sonrası artış yaşadı.

Londra metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.51'de yüzde 0,9 artarak 8.079,50 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda aralık vadeli bakır kontratı, yüzde 0,3 artarak 65.130 yuan/tondan (9.118 dolar) işlem gördü.

Analistler, metallerin Çin Merkez Bankası'nın emlak şirketlerine yeniden kredi vermek için diğer bankalara kredi ve faizsiz şartlar vaadinden sonra yükseldiğini belirterek yakın vadede daha fazla yükseliş olduğuna dikkat çektiler. Analistlere göre düşük stoklar ve Çin'in politika değişikliğinden kaynaklanan herhangi bir küçük katalizör, metalleri yukarı itmeye yardımcı olacak.

Öte yandan dünyanın en büyük bakır üreticisi Şilili Codelco, dün yaptığı açıklamada üretim endişeleri nedeniyle gelecek yıl Çin'e sevkiyatı kesmeyi planladığı yönündeki haberleri yalanladı.

LME'de alüminyum yüzde 0,9, kurşun yüzde 0,7, kalay yüzde 0,6 ve çinko yüzde 0,9 arttı.

Demir cevheri, 3 gün kaybın ardından arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in son emlak sektörüne yönelik destek önlemlerinin Kovid-19 vakalarındaki son artışla ilgili endişelere ağır basmasıyla üç günlük kayıp serisini sonlandırarark arttı.

Dalian Emtia Borsası'nda ocak vadeli demir cevheri TSİ 05.30'da yüzde 1,8 artarak 735,5 yuan/tona (102,98 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda, aralık vadeli demir cevheri, yüzde 0,8 artışla 96,10 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, yatırımcıların Çin'in emlak sektörü için destek tedbirleri dikkatli izlediğni belirtti.

Çin'in en büyük ticari bankalarından üçünün emlak sektörünü desteklemek için koordineli bir çaba içinde fon yaratma desteği sağlamayı kabul ettiği bildirildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 1,3, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,1, filmaşin yüzde 0,8 ve paslanmaz çelik yüzde 0,6 arttı.

Fed tutanakları: Çoğu yetkili faiz artışı hızının yavaşlamasından yana

 

Asya borsaları Fed'in açıklamalarıyla yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)