E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakır fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği---

Bakır fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği

Bakır fiyatlarına 'zayıf dolar' desteği
13 Mart 2023 - 11:28 borsagundem.com

Londra'da bakır fiyatı zayıflayan dolar ile yükseldi. Singapur'da demir cevheri fiyatı ise 130 dolar/tonun üzerine çıktı

ABD'nin 16'ncı büyük bankası SVB'nin iflasının ardından Signature Bank'ın da batması Fed'in 22 Mart toplantısında faiz artırımına gitmeyeceğini beklentilerini ön plana çıkarırken ABD dolarını zayıflattı.

ABD dolarındaki zayıflığın etkisi ile LME'de 3 ay vadeli bakır fiyatı 8950 dolar/tona çıktı. Bu, 7 Mart'tan bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

3 ay vadeli bakır fiyatı şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,12 artışla 8877,50 dolar/ton.

Analistler, bakır fiyatının kısa vadede 8708-9030 dolar/ton bandında dalgalanmasını bekliyorlar. Bu bandın üzerine çıkılması halinde ilk direnç 9230 dolar, aşağıda destek ise 8.510 dolar.

LME'de 3 ay vadeli alüminyum fiyatı yüzde 0,43, kalay fiyatı yüzde 0,91, kurşun fiyatı yüzde 0,12 ve nikel fiyatı yüzde 0,6 yükseldi. Çinko fiyatı ise yüzde 0,24 düştü.

Singapur'da demir cevheri fiyatı 130 dolar/tonun üzerine çıktı

Singapur'da demir cevheri fiyatı 130 dolar/ton seviyesinin üzerine geri geldi ve bu yükselişin Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri fiyatını yukarı taşıdı.

Mayıs vadeli demir cevheri fiyatı yüzde 0,5 artışla 929 yuan/ton (134,63 dolar) seviyesini gördü.

Singapur Borsası'nda Nisan vadeli demir cevheri kontratı da yüzde 2,5 artışla 132 dolar/tona yükseldi. Bu, 21 Şubat'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye olarak kayıtlara geçti.

Demir cevheni fiyatlarının yükselmesinde Çin'in 247 yüksek fırınında kapasite kullanım oranlarının 9 haftadır artmakta olduğu ve 3-9 Mart haftasında kapasite kullanımının 0,89 puan artışya yüzde 88,03'e yükseldiği yönündeki anket etkili oldu.

Sanghay Vadeli İşlem Borsası'nda bugün inşaat çeliği ve sıcak haddelenmiş kangal fiyatları yüzde 1 arttı.

Banka krizi yatırımcıları altına yöneltti

 

İnşaat malzemeleri ihracatında gerileme

 

Petrol fiyatları yeni haftada yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan13 Mart 2023 11:45

    dunyadaki para baronlari gercekten mala baglamis durumdalar...2008 krizinden bu yana sahte para duzeninde hic bi yapisal donusum yapmayan bu hırsız moron tayfasi sadece manipulasyon yapmaya devam ediyor...dunyada sahte para kaynakli olarak her seyin fiyati balon olmus durumda...dunya ekonomilerinin bi yere gidebilmesi mumkun olmuyor ayni zamanda hepsi de borc bataginda oldugu icin devletlerin...dunyanin hala gelismekte olan ulkeleri disinda batmis ama hala sahte para duzeni ile ayakta tutulmaya calisan batisinda hic bi sey icin umut yok...boyle bi dunyada herkes dolardan kacarken dolara fahise ve esek yapilan tek toplum ise bizim fetocu ve natocu ve pkkliklarin koyundan daha kolay guttugu toplum...bu aptallik surdugu surece bu ulkeye yabanci akmaya devam eder cunku dunyada hem ucuz hem potansiyel barindiran baska ulke yok gibi...bizim dolar esekleri bu kaymagi yabancilara yedirip bi de yabanci dusmani olduklarinda cok komik oluyorlar