E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarına 'düşük stok' desteği---

Bakır fiyatlarına 'düşük stok' desteği

Bakır fiyatlarına 'düşük stok' desteği
27 Haziran 2023 - 08:04 borsagundem.com

Bakır fiyatları, düşen stoklar nedeniyle arttı. Demir cevheri de Çin'de teşvik beklentisi ve aktif yeniden stoklama sonucu arttı

Bakır fiyatları, borsa depolarındaki düşen stoklar nedeniyle düşük arzın, Çin'deki cansız talep ve yeni teşvik eksikliğine ilişkin endişeleri dengelemesiyle yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.09'da %0,6 artışla 8.441,50 dolar/tona yükselirken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz bakır kontratı, %0,1 artışla 68.540 yuan/tona (9.495,57 dolar) çıktı.

LME nakit bakır primi 31 dolar/ton ile geçen yılın Kasım ayından beri görülmemiş seviyeye yükselerek yakın gelecekteki arzın sıkılaştığına işaret ediyor.

Bakır stokları ise Ekim 2021'den bu yana en düşük seviye olan 25.725 tona düştü. SHFE ve Çin antrepolarındaki metal stokları da düşüyor.

LME'de alüminyum %1,1, nikel %1,9, çinko %1,6, kurşun %0,9 ve kalay %1,1 arttı.

Demir cevheri, Çin'de teşvik beklentisi ve aktif yeniden stoklama sonucu arttı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'den gelen ek ekonomik teşvik beklentileri ve bazı fabrikalarda tatil sonrası aktif yeniden stoklamanın trader duyarlılığını artırmasıyla yükseldi.

Çin Başbakanı Li Qiang, Tianjin'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu zirvesinde katılımcılara, Çin'in iç talebi artırmak için daha etkili politika önlemleri uygulayacağını söyledi.

Analistler bu açıklamanın, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun dün finans kurumlarını imalat sanayine yönelik orta ve uzun vadeli kredilerin verilmesini genişletmeye teşvik ettiği ve havayı bir dereceye kadar yükselttiği toplantının ardından gelmesine dikkat çekti.

Öte yandan birçok çelik fabrikasının üretim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla demir cevheri satın almak için liman piyasalarına döndüğü kaydedildi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 05.11'de %2,53 artışla 811,5 yuan/tondan (112,36 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'nda Temmuz ayı demir cevheri, %1,37 artışla 110,55 dolar/tona yükseldi.

Analistler, kalan yüksek seviyedeki sıcak metal üretiminin yetersiz çelik hurda arzıyla birleştiğinde demir cevheri tüketimine nispeten güçlü destek sağladığını belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,12, sıcak haddelenmiş rulo %1,12, filmaşin %2,31 yükselirken, paslanmaz çelik yatay seyretti.

Ons altında 'zayıf dolar' desteği

 

Li: Çin'de ekonomik büyüme ilk çeyrekten daha iyi olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)